İlk İcraat: KHK İle Uyum Düzenlemeleri

Türkiye’yi süper lige çıkaracak yeni yönetim modelinin ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, vakit kaybetmeden bir an evvel icraatlarına başlayacak. 

İlk İcraat: KHK İle Uyum Düzenlemeleri

İlk 100 günde atılacak adımları planlayan Erdoğan’ın ilk icraatı, KHK ile hayata geçecek uyum düzenlemeleri olacak. Erdoğan en kısa zamanda kabineyi açıklayıp, hedeflere odaklanacak.

En yakını rakibi Muharrem İnce’ye yüzde 22 fark atan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrasına ait ajandası netleşmeye başladı. 

Erdoğan, ilk 100 günde atılacak adımları planladı. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk icraatı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hayata geçecek uyum düzenlemeleri olacak. 

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurumları oluşturulacak. Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ve görevleri düzenlenecek. Erdoğan tarafından sayısı 16 olarak açıklanan bakanlıkların sorumluluk alanları da belirlenmiş olacak. Erdoğan'ın yeni kabineyi de en kısa zaman içinde açıklaması bekleniyor.

KESİNTİSİZ TERÖRLE MÜCADELE

Devletin yeni sisteme göre yapılanmasının yanı sıra Erdoğan’ın ajandasında rutin çalışmaları devam edecek. Terörle mücadele bu başlıklar arasında öne çıkacak. 

Irak kuzeyinde devam eden Kandil hedefli PKK ile mücadele kesintisiz devam edecek. Münbiç'in terör unsurlarından temizlenmesine dair saha çalışmasına hız verilecek.

FETÖ ile mücadele de kesintisiz olarak devam ettirilecek. ABD'de yaşayan teröristbaşı Fetullah Gülen ve yurt dışına kaçan diğer FETÖ üyelerinin iadesine ilişkin diplomatik ve hukuki süreç hız kesmeden devam edecek.

EKONOMİYE ÖZEL ÖNEM

Ekonomi kurmayları belirlenerek, manipülatif kur ve faiz baskısı ile mücadele yoğunlaşacak. Yeni dönemde, makroekonomik ve finansal istikrar kararlı şekilde sürdürülecek, ekonominin en önemli çıpası olan mali disiplinden taviz verilmeyecek. 

Döviz piyasaları yakından takip edilecek, fiyat istikrarını desteklemek ve döviz kuru kaynaklı olası oynaklıkların etkilerini sınırlamak üzere sözleşmelerde Türk Lirasının kullanımı özendirilecek, firmaların döviz kuru riskini daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli mekanizma ve teşvikler oluşturulacak.

OHAL GÜNDEME GELECEK

Erdoğan’ın seçim meydanlarında açıkladığı bazı adımlar da yine ilk yapılacaklar arasında yer alacak. FETÖ ile mücadele kapsamında getirilen OHAL’in kaldırılması gündemde olacak. 

Türkiye’nin sorunlarının çözümü için en hızlı ve etkili adımlar hızla atılıp hayata geçirilecek. Hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısı da, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan düzenlemeler arasında yer alacak.

Erdoğan’ı bekliyor

Yüzde 96,1 oy oranıyla rekor kıran Şanlıurfa’nın Harran ilçesinin ardından en yüksek oy çıkan Adıyaman’ın Sincik ilçesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a yüzde 94,5 destek veren Sincikliler Erdoğan’ın başarısını sevinçle karşıladı ve kendisini ilçeye davet etti. 

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Sincik ilçesinin oyunu istikrar, güven ve dünyadaki bütün mazlumlardan yana kullandığını söyledi. 

Korkut, daha evvel de olduğu gibi seçimlerde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı seçiminde ilçemizde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a 94,5 oy çıktı. 

Bu durum bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu durum ilçenin dünya barışına sağladığı katkıdır. İlçe halkımız, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamıştır. 

AK Parti’ye oy vermede ise Sincik ilçesi yüzde 88’lik bir oy oranı elde etti. Hayırlı olsun. 

Erdoğan’ın, sonuçların ardından kendilerini telefonla arayarak Sincik halkına teşekkür ettiğini aktaran Korkut, “Cumhurbaşkanımıza bu ince, duyarlı davranışından dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz.

Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde de Erdoğan’a destek sevinci yaşanıyor. Seçimde Erdoğan’a yüzde 94,3 oranında oy verildi.

Kaynak : Yeni Şafak

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER