ANNE SÜTÜ İLE BEBEK MASAJI

İzmir'de, çiçeği burnunda annelere "anne sütü ve bebek masajı eğitimi verildi.

ANNE SÜTÜ İLE BEBEK MASAJI
ANNE SÜTÜ İLE BEBEK MASAJI


İzmir'de, çiçeği burnunda annelere "anne sütü ve bebek masajı eğitimi verildi.

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiçeği burnunda annelere "anne sütü ve bebek masajı" eğitimi verdi. Uzman doktor tarafından yapılan uygulamalı masajdan büyük keyif alan bebeğin mutlu hali görülmeye değerdi.
 
Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki eğitimde çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Ebru Akar, yeni doğum yapmış annelere, anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri hakkında bilgiler aktardı. İlk altı ay boyunca mutlaka anne sütü verilmesi gerektiğini belirten Dr. Akar, bu besinin sadece çocuklar değil, anneler üzerinde de etkili olduğunu ve çeşitli hastalıklara karşı koruduğunu söyledi. Anne sütünün doğal aşı olduğunu vurgulayarak, “Kansızlık, obezite, diyabet, alerjik hastalıklar ve bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Anne sütü içen çocuklar daha zeki olur. Ayrıca kadınlarda yumurtalık ve meme kanseri riski azalır.” dedi.
 
Eğitimi dinleyen annelere, daha sonra bebeklerini rahatlatmak ve gelişimlerine yardımcı olmak için masaj yöntemi gösterildi. Uzman Hemşire Zeliha Yılmaz tarafından verilen eğitim, 26 günlük Hamza Göktaş üzerinde uygulamalı olarak yapıldı. Hemşire Yılmaz, masajın bebeklerin rahatlamasında ve gelişiminde büyük önemi bulunduğunu, annelerin bunun için günde 15 dakika ayırmasının oldukça faydalı olduğunu ifade etti. Özellikle gaz problemlerinde masajın önemine değinen Yılmaz, “Bebeklerinize dokunmaktan korkmayın.” çağrısında bulundu.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER