BAKAN MÜEZZİNOĞLU: BİZ DE KARA LİSTEYE ALIRIZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, SGK tarafından belirlenen fark ücretinin dışında vatandaşlardan fazla para tahsil eden bazı özel hastanelerin, hakkını arayan vatandaşları 'kara listeye' almasını değerlendirdi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: BİZ DE KARA LİSTEYE ALIRIZ
Müezzinoğlu, "Bizim vatandaşımızın hangi konumda olursa olsun hiçbir sağlık kuruluşu tarafından kara listeye alınması söz konusu değildir. Onu yapanlar bizim kara listemize alınır." dedi.
 
Mehmet Müezzinoğlu İzmir'de partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, SGK tarafından belirlenen fark ücretini az bularak fazla para tahsil eden bazı özel hastanelerin, hakkını arayan vatandaşları 'kara listeye' alındığı iddialarını yöneltmesi üzerine şu karşılığı verdi:
 
"Vatandaşımızın hangi konumda olursa olsun, hiçbir hastamızın, hiçbir sağlık kuruluşu tarafından kara listeye alınması söz konusu değildir. Onu yapanlar bizim kara listemize alınır. Tek bir grup var sağlıkta. O da sağlıkçıya şiddet uygulayanları değerlendirebiliriz. Ama şu anda öyle bir uygulama yok. O nedenle parası, maddi imkanı var veya yok, birinci görevimiz hekimliğini ve sağlık kuruluşların görevi önce insana ve vatandaşa hak ettiği hizmeti sunmaktır."
 
"ACİL SERVİS ORANI YÜZDE 30'U AŞTI, ORAN YÜZDE 7- 8 OLMALI"
 
Türkiye'de hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluğa da değinen Müezzinoğlu, Türkiye'deki acil servislerle ilgili gelinen noktanın kendilerini yeni düzenleme yapmaya ittiğini söyledi.
 
Acil servislerle ilgili önümüzdeki ay içinde yeşil, sarı ve kırmızı alanları yeniden düzenleyeceklerini aktaran Müezzinoğlu, "Acil servisler yüzde 30'ları aştı. Yüzde 7-8'dedir bu oran. Vatandaş akşam eve gittiğinde çocuğunun ateşi yükseldiğinde veya hanımının başı ağrıdığında acil vaka olarak değerlendiriyor. Olağanüstü acillerle bunları ayırmalıyız. Dolayısı ile çerçeveyi önümüzdeki günlerde daha net olarak tarif edeceğiz." diye konuştu.
 
"CHP 50 YIL ÖNCESİNDE KALDI"
 
CHP'nin, 'şehir hastaneleri' uygulamasını eleştirmesine değinen Müezzinoğlu, "CHP bundan 50 yıl öncesinden kalıyorsa söylenecek bir şey yok. Vatandaşın tedaviyi alacak ideal mekanlar, uzman hekimlerinin bulunduğu merkezler, bütün bunları vatandaşımızın en iyi şekilde tedavi olması için sunuyoruz. Biz 7 dakika içinde hastanın evine ambulans götürüyoruz. Ulaşım anlamında hizmeti alamıyorlarsa bu yüzden AK belediyecilik diyoruz. Yoksa mahalle arasında, evine en yakın yerde aile hekimi var. Aile hekimi evine girebilecek, evinde tedaviye ihtiyacı olan hastalarımızı tedavi ediyoruz. Dolayısı ile CHP'nin kompleks yapmaya hakkı yok. Dünyayı bir takip etsinler. Benim vatandaşlarım sağlıkta dünyanın en ideal ülkesi neresi ise o örnek İzmir olmalı. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi olacak. Dünyadan gelenlere de İzmir'i inşallah sağlık turizmine hazırlayacağız. Türkiye ancak o zaman ancak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılır. Büyük önderin bıraktığı mirasın gölgesine yaslanıp yan gelip yatarak bu iş olmaz." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER