HEMŞİRELERİMİZİ KİMSE RENCİDE EDEMEZ

HEMŞİRELERİMİZİ KİMSE RENCİDE EDEMEZ
   
    Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Hayati YILDIZ ve  Türk Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Ayten DURAN’ın ortak basın açıklamasıdır.
          Türkiye’de seviyesizlik ve terbiyesizlik kliplerde, dizilerde, sinemalarda veya reklamlarda öyle bir seviyeye ulaşıyor ki biraz edep demek bile bunlara yeterli olmuyor. Bu terbiyesizliklerden biride ısrarla hemşirelerimiz üzerinden gerçekleştirilmektedir. Hemşirelerimizi uygunsuz kıyafetlerle, bir cinsel obje gibi göstermek için ne yazık ki anlaşılmaz bir çaba içine girilmektedir.
 
          Böylesine lanet işlerden biri de şarkıcı Murat Boz’un 23 Aralıkta gösterime girecek olan “Dönerse Senindir” filmin de görülmektedir.  Reklamı yapılan bu filmde hemşirelerimizi rencide eden gayri ahlaki ve seviyesiz sahneler yer almaktadır.
 
         Söz konusu filmde hemşirelerin kıyafetleri mesleğin imajı ve onurunu zedelemekte ve cefakar, fedakar hemşirelerimizi de insan zihninde farklı bir şekilde konumlandırılmaya çalışılmaktadır.
 
          Bu filmdir, hayal ürünüdür gibi açıklamalar bu ahlaksızlığın ve edepsizliğin üstünü örtemez. Hayal diye sapıklığı ve istismarı hiç kimse savunamaz.
 
         Hayali bırakın gerçeklere yönelin ve baktığınızda İstanbul’daki hain saldırıda koşarak evinden gelip yaralılara, kahraman polislerimize tıbbi müdahalelerde bulunan ve yazdıkları ile tüm Türkiye’yi hüzne boğan hemşirelerimizi  göreceksiniz.
         Depremde kendi yavrusunu bırakın fedakarca yaralıların imdadına koşan fedakar hemşirelerimizi göreceksiniz. Türkiye’nin dört bir yanında vatana ve millete hizmet eden yürekli hemşirelerimize şahit olacaksınız.  Biz hemşirelerimiz böyledir. Tv’de ve sinemada da böyle anlatılmalı ve aktarılmalıdır diyoruz.
 
Kıymetli Basın Mensupları;
          Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sadece kınamakla bu işi asla geçiştirmiyoruz. Gerekli adımları atıyoruz. Söz konusu filmle ilgili olarak  rezil ve seviyesiz sahnelerin filmden çıkarılması için Türk Sağlık-Sen genel merkezi tarafından Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmıştır.
 
          Yapılan başvuruda insan onuru ve genel ahlaka aykırı görüntü ve etkiler içeren filmlerin yeniden değerlendirmek üzere değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu’na sevk edilebileceği hatırlatılarak söz konusu  görüntülerin filmin içeriğinden kaldırılmasının insanlara en önemli hizmet olan sağlık hizmeti veren hemşirelerimiz için bir borç, bir zorunluluktur denilmiştir. Başvuruda söz konusu nedenlerden dolayı “Dönerse Senindir' filmindeki hemşirelerin cinsel obje gibi lanse edildiği gayri ahlaki sahnelerin filmden tamamen çıkartılarak seviyesizliğe son verilmesidir.
 
           Bu terbiyesizlik kimsenin yanına kar kalmayacaktır.  Umarız ki yetkililer bu konuda gerekli duyarlılığı bir an önce gösterir ve bu sahneler filmden çıkarılır.
                            
                                                                                           

Hayati YILDIZ
  Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER