KUAFÖR GÖRÜNÜMLÜ MUAYENEHANE...

Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde Suriyeli bir kişinin kuaför görünümlü muayenehane açtığı tespit edildi.

KUAFÖR GÖRÜNÜMLÜ MUAYENEHANE...

Türkiye’nin tıbbi sistemine katılamayınca “yer altına inen” Suriyeli doktorların adresi bu kez Bursa'nın Yıldırım ilçesi oldu. Barutluk Caddesi'ndeki eski bir kuaför dükkanı, Suriyeliler için açılan ve içinde yine Suriyeli doktor ve hemşirelerin çalıştığı bir mini hastane olarak kullanılıyor.

 

Bursa'da yaşayan Suriyeli sayısı gün geçtikçe artarken, hayatlarını sürdürebilmek için çeşitli işyerlerinde çalışan Suriyelilerin bir kısmı da kendi işletmesini açıyor. Kuyumcu, emlakçı, tatlıcı, kebapçı, oto kiralama ve internet kafe gibi birçok alanda ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, bu sıralar kaçak muayenehanelerle gündemde...

 

Bursa Hakimiyet'ten Rabia Deniz'in haberine göre, daha önce Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Çırpan Mahallesi'nde Suriyeli bir kadın göçmen tarafından yasadışı muayenehane olarak kullanılan bir dairenin faaliyetine son verilirken, bu kez Yıldırım ilçesinde kaçak muayenehane olduğu ortaya çıktı.

 

Yıldırım Belediyesi'nin üst kısmında bulunan Barutluk Caddesi'nde faaliyet gösteren “Suriye Hastanesi” yaklaşık bir yıldır faaliyetine devam ediyor. Türkiye’nin tıbbi sistemine katılamayınca “yeraltına inen” Suriyeli doktorlar, açtıkları kaçak muayenehanelerle Suriyeli vatandaşları tedavi ediyor. 

 

3 DOKTOR, 3 ÇALIŞANI VAR 

Yıldırım Barutluk Caddesi'nin üstünde eski bir kuaför dükkanı Suriyeliler için açılan ve içinde yine Suriyeli doktor ve hemşirelerin çalıştığı mini bir hastane olarak kullanılıyor. Genellikle diş hastalıklarının tedavisiyle ilgili kullanılan hastanede 3 doktor ve 3 çalışan bulunuyor.

 

Hastanenin içinde küçük tedaviler için kullanılan bir müdahale odası, ecza deposu ve doktorların hastalarla görüştüğü muayenehaneler bulunuyor. Birçok Suriyeli kendi dillerinde rahatsızlıklarını ifade edebildikleri için buraya geliyor. Dışarıdan kuaför dükkanı gibi görünen, ancak kapısında ve camlarında Suriyelilere tedavilerin yapıldığı hastane olduğu yazan dükkanda görüştüğümüz hemşire bize zayıf Türkçesiyle, “Burası kuaför değil, Suriye Hastanesi, Türk hastalara bakmıyoruz” dedi. 

 

KAYNAK: BURSA HAKİMİYET GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER