Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş Gürcistan’ı Ziyaret Etti

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Gürcistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek, sağlık sistemini incelemek ve Üroonkoloji Kongresi’ne katılmak üzere beraberindeki heyet ile birlikte Gürcistan’ı ziyaret yaptı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş Gürcistan’ı Ziyaret Etti

Müsteşar Gümüş, ziyaret kapsamında, Gürcistan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Maıa Lagvılava ile görüştü. Görüşmede, acil ve afetlerde sağlık hizmetleri, ilaç-tıbbi cihaz ve sağlık turizmi konularındaki muhtemel işbirliği alanları ele alındı. 

Bunun yanı sıra, ülkemizin son yıllarda başarıyla yapıldığı sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında kazanımları doğrultusunda Gürcistan’a sağlık sistem desteği sağlanması hususu ifade edildi.

Şehir hastaneleri ve kamu özel ortaklığı mekanizmasına da değinilen görüşmede Müsteşar Gümüş, Lagvılava’yı Türkiye’ye davet etti.

Gürcistan olarak Türkiye’deki başarılı sağlık sistemini yakından takip ettiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Dr. Maıa Lagvılava, Gürcistan’da bir yıldır uygulanan aile hekimliği sistemini geliştirmek için Türkiye’nin tecrübelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Müsteşar Gümüş, ziyaret kapsamında ayrıca, kurucusu olduğu Avrasya Üroonkoloji Derneği tarafından düzenlenen Avrasya 8. Üroonkoloji Kongresi’ne katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Gümüş, kongrede yapmış olduğu konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak bölge ülkelerinin bilim ortak paydası etrafında bir araya gelmesini, görüş alışverişinde bulunmasını, karşılıklı öğrenme fırsatlarının değerlendirilmesini ve her şeyden önemlisi dostlukların pekiştirilmesi çabalarına destek olmayı önemsediklerinin altını çizdi.

Bu önemli kongreyi sahiplenmesi ve gerekli desteği sağlaması sebebiyle Gürcistan Sağlık Bakanlığı’na teşekkürlerimi sunuyorum.

Gümüş, iki ülke arasında sağlık alanındaki işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Ziyaret kapsamında, Müsteşar Gümüş ve beraberindeki heyet onuruna T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan tarafından akşam yemeği verildi. 

Yemekte her iki ülke arasındaki mevcut ilişki ve işbirliği alanlarının geliştirilmesi adına atılabilecek adımlar görüşüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER