SAĞLIKTA 6 ÖNEMLİ MAHKEME KARARI !

Sağlık Çalışanlarının Hukuki Kazanımları

SAĞLIKTA 6 ÖNEMLİ MAHKEME KARARI !
YENİ KARARLAR:
 
 1) Erzincan'da sözleşmeli hemşire olarak görev yapan üyemizin vekâleten yürüttüğü Başhemşirelik görevinden alınmasının ardından, görevden alınmasının iptali ve Başhemşirelik görevinin devam etmesi hususunda Sivas İdare Mahkemesinde dava açmıştık.
Mahkeme işlemin hukuka aykırı olduğu ve işlemde yetki ve usulde paralellik ilkesi ihlal edildiği ne karar vererek söz konusu görevde alma işlemini iptal etti.
 
2) Ankara'da Laboratuar Teknisyeni olarak görev yapan üyemizin başka bir devlet hastanesine naklen atamasına ilişkin Ankara İdare Mahkemesinde açılan davada, Mahkeme işlemin hukuka aykırı olduğunu ve işlemde Vali tarafından yapılması gerekirken Vali Yardımcısı tarafından yapılan işlemde yetki unsuru açısından hukuka aykırılık olduğundan atama kararını iptal etti.
 
3) Bartın'da görev yapan üyelerimizin 2010 yılında almış olduğu döner sermaye ek ödemesinin 375 sayılı KHK da belirtilen tutardan az olması sebebiyle aradaki farkın mahsuplaşma kapsamında verilmesine ilişkin olarak Zonguldak İdare Mahkemesinde açılan davalarda, Mahkeme talebin reddedilmesini hukuka aykırı bularak lehimize karar vermiş ve üyelerimiz maddi haklarına kavuşmuştur.
 
4) İşyeri temsilcimiz hakkında yapılan disiplin soruşturması neticesinde, temsilcimizin görev yeri değiştirilmiş ve başka bir hastaneye görevlendirilmiştir. Ancak bu hususta Ankara İdare Mahkemesinde açtığımız dava sonucunda, Mahkeme delillerin yeterli olmadığı ve işlemin sebep yönünden hukuka aykırı olduğundan dolayı temsilcimizin görev yeri değişikliği işlemini iptal etmiştir.
 
5) Kocaeli'nde Sağlık Ocağında ebe olarak görev yapmakta iken bir Hastaneye geçici olarak görevlendirilen üyemizin atandığı yıla ilişkin Hastanenin imzalamış olduğu promosyon anlaşmasına binaen payına düşen promosyon ödemesini alamamasından dolayı Kocaeli İdare Mahkemesinde açılan davada, Mahkeme üyemize promosyon ücretinin ödenmesi yönünde karar vermiştir.
 
6) Aydın'da Çevre Sağlığı Teknisyeni olarak görev yapmakta iken çocuklarının eğitim durumundan İzmir iline naklini isteyen üyemizin talebi idare tarafından reddedilmesi üzerine Aydın İdare Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme kararında üyemizin tayin talebinin kabul edilmesi yönünde karar verdi. Daha sonrasında Sağlık Bakanlığı Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararının iptali amacıyla başvurmuş ancak Bölge İdare Mahkemesi de kararın doğru olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığının talebini reddetmiştir.
 
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER