TAM GÜN YASASI UYGULANMIYORMU

Sağlıkta dönüşüm programının ilk uygulamalarından birisi bakanlığa bağlı Devlet Hastanelerinin Başhekimlerinin muayehane sahibi olmamasıydı.

TAM GÜN YASASI UYGULANMIYORMU
Sağlıkta dönüşüm programının ilk uygulamalarından birisi bakanlığa bağlı Devlet Hastanelerinin Başhekimlerinin muayehane sahibi olmamasıydı. Daha sonra Ağustos 2011 tarihinde ayınlanan650 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 38. Maddesine göre Devlet Hastanesinde çalışan tüm hekimlere muayenehane açma yasağı getirilmişti.
 
 Bu yasanın çıkmasından sonra çok sayıda hekim kamu’dan ayrılma zorunda kalmıştı. Ancak, bu durum tıpkı KPSS sınavına girmeden memur alımı gibi, bazı hekimler için maalesef uygulanmamış görünüyor.
 
Ağustos 2011 yılında önce emekli olan ve daha sonra Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde göreve 39-b’ye göre Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine Eğitim Görevlisi olarak atanmış  doktor , Ocak 2015 yılında aynı hastaneye Hastane Yöneticisi olarak atanmış olup . Bu süre ve hastane yöneticiliği sırasında muayenehane çalıştırmaya devam ettiği iddia edilmektedir. Bu iddialar karşısında şu soular cevap beklemektedir. Acaba bakanlığın politikalarında değişlik mi var? ,Yoksa, sayın başhekimin arkasında başka bir güç mü var? ,Benzer durumda kaç başhekim görev yapmakta?  
 
Bu iddialar hakkında cevap beklemekte olup,kanunlara tüm bireylerin uyması gerektiğini hatırlatırız.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER