TÜRKİYE'DE ŞİFA BULUP YURTLARINA DÖNDÜLER.

Türkiye'de şifa bulup yurtlarına döndüler.

TÜRKİYE'DE ŞİFA BULUP YURTLARINA DÖNDÜLER.

İsrail’in saldırılarında yaralandılar, tedavi için Türkiye’ye getirildiler. Sağlık Bakanlığı Gazzeli yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için tüm imkanları seferber etti. Tedavileri tamamlananlar evlerine dönmeye başladı.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri tamamlanarak taburcu edilen 4’ü çocuk 6 Gazzeli refakatçileriyle birlikte ülkelerine döndü.  Tel-Aviv’e gitmek istemeyen Gazzeliler kendi istekleri üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan Mısır uçağıyla Kahire’ye uğurlandı.  (TİKA ile işbirliği yapılarak)

Türkiye’nin sefkat eliyle sağlıklarına kavuşan Gazzeliler, ülkemizde gördükleri ilgiden memnuniyetlerini dile getirerek, tüm Türk halkına teşekkür etti. Taburcu edilen hastalarımızdan bir yaşındaki İbrahim S.F. Abuhamad’ın dedesi Fayez S.M. Abuhamad: “Memnuniyetimizi anlatacak kelime bulamıyoruz. Devletinizden, Türk milletinden ve hastanede çalışan tüm sağlık ekibinden ve sizlerden Allah razı olsun, şükranlarımızı sunarız’ diye konuştu. 

Çiçeklerle uğurlanan Gazzeliler Kahire’den Gazze’ye geçiş yapacak.

Sağlık Bakanlığı'nca ambulans uçaklarla Filistin'den getirilen diğer Gazzeli yaralıların tedavisine ise devam ediliyor. Ankara, İstanbul ve Afyon'daki hastanelerimizde tedavi gören 72 yaralının bugün (05.09.2014) itibariyle hastanelere göre dağılımı ve son duruma ilişkin bilgiler şöyledir.

 

ANKARA:

8 ayrı Hastanemizde tedavi gören 29 yaralının genel durumu iyi. Tedavileri tamamlanan 5 Gazzeli taburcu edilmiş olup, refakatçileriyle birlikte misafirhanelerde ağırlanmaktadır.

Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde, 2'si çocuk 10 yaralı bulunmakta. Yaralılardan 1'i yoğun bakımda, diğerleri ortopedi servisinde tedavi görmekte.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 3 yaralının tedavisi fizik tedavi servisinde devam etmekte.

Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gazzeli 4 çocuğumuz tedavi görmekte.  

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3'ü çocuk, 6 yaralının tedavileri de sürmektedir.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde 2 yaralının tedavisi devam etmekte.

Ankara Hematoloji ve Onkoloji Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde 1’i yoğun bakımda 2 çocuğumuz tedavi görmekte.

Ankara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 olmak üzere 2 hastanın yoğun bakımda takip ve tedavisi sürmektedir.

 

İSTANBUL:

İstanbul'daki 2 ayrı hastanemizde 22 yaralının tedavisi devam etmekte olup, tedavisi tamamlanan 8 Gazzeli taburcu edilmiştir. 6’sı ülkelerine uğurlanmış, 2’si ise Gazzeliler için hastane yakınında kiralanan dairede misafir edilmektedir.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6'sı çocuk, 14 yaralı bulunmakta. Yaralılardan 2'sinin yoğun bakım ünitesinde takip tedavilerine devam edilmektedir.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5'i çocuk 8 yaralının tedavilerine devam edilmekte, yaralılardan 1’i yoğun bakımda tedavi görmektedir.

Taburcu edilen 2 Gazzeli (refakatçileriyle birlikte) istekleri üzerine hastane yakınında erkekler ve kadınlar için ayrı olarak tutulan 2 dairede misafir edilmektedir.

 

AFYON:

2 ayrı hastanemizde tedavi gören 21 yaralının genel durumu iyi.

Afyon Devlet Hastanesi’nde 3’ü çocuk 18 yaralı tedavi görmekte.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nde ise 1’i çocuk 3 yaralının takip ve tedavisi devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER