1 Mayıs'ta Taksim'deyiz...

1 Mayıs'ta Taksim'deyiz...

Tüm dünya emekçileri, emeğin ve üretenlerin uğradığı haksızlıklara, zulme ve sömürüye karşı, Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’lar da alanlarda bütünleşmekte ve hakları için meydanlara çıkmaktadırlar.
Bu uluslararası birliğin, mücadelenin ve dayanışmanın bir parçası olan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak bizler de; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz.
AKP hükümeti; işsizliği önleyecek yatırım, üretim ve istihdam alanları açmak yerine özelleştirmeler yoluyla yoksulluğu ve işsizliği artıracak politikalar gerçekleştirmektedir. 
Ülkemizin var olan sanayi kuruluşları ve fabrikaları özelleştirme adı altında yabancı ve yerli işbirlikçi sermayeye satılmaktadır. En son Şeker Fabrikalarının da özelleştirilmesiyle de Cumhuriyetin tüm fabrikaları kapatılma noktasına getirilmiştir.
Memurun iş güvencesinin kaldırılmak istendiği, esnek ve performansa dayalı çalışma şartlarına doğru itildiği, hükümetin kapı kulu yapılmaya çalışıldığı, işçinin taşeron çalışmaya mahkum edildiği, kıdem tazminatına göz dikildiği, örgütsüz olmanın dayatıldığı, çiftçinin üretemez noktaya getirildiği,  esnafın vergi yükünün altında ezildiği, emeklinin açlık ve sefalete terk edildiği, gençliğin işsizlikle boğuştuğu bir Türkiye manzarasıyla karşı karşıyayız.
Emekçilerin adeta katliam boyutuna varan ölümlerinin yaşandığı, yaşamın işçiler ve emekçiler için çekilmez hale geldiği, milyonlarca işçimizin iş güvencesinden yoksun ve çok düşük ücretle çalışmak zorunda kaldığı ağır şartlar yaşanmaktadır.
Tüm bu nedenlerle 1 Mayıs emekçiler için vazgeçilmez bir alandır.
Ülkemizin ve geleceğimiz adına kaygı verici gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, Taksim’de olmak daha da anlamlı olacaktır. Çünkü emperyalizm ve ülkemizdeki işbirlikçileri, emekçilerin Taksim'de bir araya gelmesinden ve gücünün farkına varmasından korkmaktalar.
Kamu emekçileri ve işçi sınıfı ayrımı yapmadan sendikal hak ve özgürlüklere, yapılan tüm saldırılara karşı hep birlikte 1 Mayıs’ın simgesi Taksim’de olacağız.
Sınıf bilinci ile emeğimize, ulus bilinciyle vatanımıza, yurttaş bilinciyle cumhuriyetimize sahip çıkma mücadelesi veren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak; 1 Mayıs’ı kitlesel kutlamak ve taleplerimizi ortaklaştırmak amacıyla tüm emekçileri; 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günün'de, Taksim’de kol kola, tüm Türkiye’de omuz omuza birlikte olmaya, güçlerimizi birleştirmeye davet ediyoruz. (06.04.2018)
TAKSİM 1 MAYIS'DIR, 1 MAYIS TAKSİM'DİR!
YAŞASIN 1 MAYIS!
YAŞASIN BİRLEŞİK KAMU-İŞ!
 
Mehmet BALIK
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu
Genel Başkanı
 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER