18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir ulusun birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun

Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde canlarını feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” diyerek bu büyük ruhu işaret etmiştir.

Çanakkale, bir vatanın yeniden dirilme yolunda büyüklüğünün ispatıdır.

Çanakkale, emperyalist güçlerin hiçbir zaman aşamayacağı bir cesaretin, duruşun, azmin simgesidir.

Çanakkale; tutsaklığın karşısında siper olan tüm halkın bir zafer öyküsüdür. Çocuk-genç demeden, kadınıyla, yaşlısıyla herkesin dünyaya “DUR” dediği bir dönüm noktasıdır…

Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci aktaracağımıza söz veriyoruz.

Bize bu vatanı miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad olsun…

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI GENEL MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER