28 ŞUBAT MAĞDURU MEMURLAR ÇÖZÜM İSTİYOR !

28 ŞUBAT MAĞDURU MEMURLAR ÇÖZÜM İSTİYOR !

28 Şubat döneminde başta kılık kıyafet ve başörtüsü olmak üzere inançlarını yaşamalarından dolayıbinlerce öğretmen, mühendis, doktor, hemşire, polis, asker, avukat, memur ve kamu çalışanı disiplin soruşturmaları maharetiyle haksız bir şekilde görevinden atıldığını, sürüldüğünü yahut istifaya zorlandığını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Geçmişte ciddi baskılara ve idari zulme uğrayan kamu çalışanlarının hak kayıplarıhükümetin gerçekleştirdiği yasal düzenlemelere rağmen halen devam etmektedir. Mağduriyet tam anlamıyla telafi edilmelidir” dedi

“Görevlerinden atılan, istifaya zorlanan tüm memurların mağduriyetlerinin giderilmesi hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Bu hususta tüm siyasi partilerimize ve milletimizin vekillerine görevler düşmektedir” diye konuşan Gürkan Avcı, mesleğinden atılan ve müstafi sayılan yüzlerce kamu görevlisinin kendisine ulaşarak mağduriyetini anlattığını ve destek istediğini belirtti. Avcı şunları söyledi;

Hükümet 2006 ve en son 2012 yılında gerçekleştirdiği yasal düzenlemelerle, 23 Nisan 1999 tarihinden sonra işine son verilen memurların mesleklerine geri dönmelerine ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesine imkân sağladı.

Yapılan yasal düzenlemeler, darbe döneminin en sert yaşandığı 23 Nisan 1999 tarihinden önce görevlerine son verilen kamu çalışanlarını kapsamıyor. Öte yandan 23 Nisan 1999 tarihinden önce yahut sonra istifaya zorlanan memurlar için herhangi bir hak doğurmuyor. Baskı, sürgün, disiplin soruşturmaları gibi antidemokratik yöntemlerle istifaya zorlanan ve müstafi sayılan hiçbir kamu görevlisinin mağduriyetini çözmüyor.

Hükümetin, 23 Nisan 1999 tarihinden sonra atılan memurlara tanıdığı haklar, bu tarihten önce atılanlara da ve istifa etmek zorunda kalanlara da tanınmalı ve boşta geçen sürelerinin emekliliklerine sayılması sağlanmalıdır.

İstifa etmek zorunda kalanların hem ellerinde hem de sicil dosyalarında yapılan baskı, sürgün ve disiplin soruşturmalarına ilişkin belgeler ile mahkeme kayıtları mevcut olduğu için herhangi bir suiistimale neden olacak bir durum söz konusu olmayacaktır.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER