3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Acilen Hayata Geçirilmelidir

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 3600 ek göstergenin seçimden önce çıkarılmasını istedi.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Acilen Hayata Geçirilmelidir

Geylan, “Böylece emekli olan öğretmenlerimiz vesilesiyle açılacak kadrolarla, il dışı ve mazeret tayinlerinde kısmen rahatlama sağlanacaktır.” dedi.

Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

3600 Ek gösterge meselesi günlerdir gündemde. Tamam, seçim beyannamesinde taahhüt veren muhalefeti anlıyoruz da; İktidar neden seçim sonunu işaret ediyor ki? Çıkarın bir KHK gerçekleştirin. Özellikle öğretmen nakillerinde zaten varolan sıkıntıların daha da büyüdüğü görülmeli.

Bakın şu anda 3600 ek gösterge beklentisinden dolayı emekli olmayı düşünen önemli bir kısım öğretmen beklemeye geçti. İşte il dışı nakiller açıklandı, büyük hayal kırıklıkları yaşandı. Bir süre sonra mazeret tayinleri başlayacak aynı sıkıntı artarak yine yaşanacaktır.

Hükümet, çıkaracağı bir KHK marifetiyle 3600 düzenlemesini acilen hayata geçirmelidir. Böylece emekli olan öğretmenlerimiz vesilesiyle açılacak kadrolarla, il dışı ve mazeret tayinlerinde kısmen rahatlama sağlanacaktır.

En son yapılan alan değişikliği beklenti ve ihtiyaçları karşılamaktan çok uzaktı. MEB’den acilen DİPLOMAYA DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ'ni yapmasını talep ediyoruz. Bu aynı zamanda, başta özür gurubu tayinleri olmak üzere yer değişikliği taleplerinde yeni bir rahatlama sağlayacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER