4+4+4 ACELEYE GETİRİLDİ.

Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Adil Doğrusever, yeni eğitim sisteminde karmaşa ve kargaşanın hüküm sürdüğünü söyledi.

4+4+4 ACELEYE GETİRİLDİ.
 

Şube Başkanı Doğrusever yaptığı açıklamada, okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen sıkıntının devam ettiğini belirterek, şunları savundu:

"Çok aceleye getirilen bir sistem oldu. Konunun paydaşları olan bizlerle hiç danışılmadan yasalaştırıldı. Veli de öğretmen de herkes bir arayış içerisinde. Birçok uygulama acaba değer miydi diye de insanı düşündürtüyor. Örneğin eski sistemde zaten 69 ayını dolduran çocuklar kaydediliyordu. Şimdi 66 aya indirildi. 3 ay için bu koparılan fırtınaya değer mi- Norm kadro fazlalığı oluştu. Sınıf öğretmenliği branşı dahi ilimizde bir çok branşta sonra kadro fazlalığı oluştu. Ülke genelindeki bu kadroları eritmek gerekiyor. Esas sorunlar okullarda eğitim ve öğretim çalışmalarının başlamasının ardından görülmeye başlanacak. Keşke daha önce bazı yörelerde pilot uygulama yapılıp, uygulama daha sonra yaygınlaştırılsaydı. Çok daha sağlıklı ve verimli olurdu. Yeni sistemde tam bir karmaşa ve kargaşa hakim."

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER