4+4+4 BİR CANIMIZI DAHA ALDI

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu İstanbul'da izdiham nedeniyle öğrencinin ölmesi üzerine bir açıklama yaptı.

4+4+4  BİR CANIMIZI DAHA ALDI
2013-2014 eğitim-öğretim yılının henüz başında olmamıza rağmen okul ortamlarının eğitime uygun olmaması nedeniyle bir öğrenci daha hayatını kaybetti. İstanbul`da, herderslikte 55 öğrencinin olduğu, toplam 3700 nüfuslu Küçükçekmece Kanarya İlköğretim Okulu`nda ders zilinin çalmasıyla yüzlerce öğrencinin merdivenlere akın etmesi üzerine, kalabalık yüzünden öğrenciler arasında yaşananarbede sonrasında 13 yaşındaki Ahmet Şahin hayatını kaybetmiştir.  

Eğitim Sen`in sık sık ısrarla vurgulamasına rağmen okulların fiziksel ve altyapı yetersizliklerini gidermeyen, çocukların kullanımına uygun güvenli okul alanları yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı; bugüne kadar 30`u aşkın çocuğun hayatını kaybetmesinde neden olmuştur. Çocukların kendi mahallerindeki okullarda eğitim alabilmeleri için yeterli kaynağın ayrılmaması ve 4+4+4 ile birlikte yapılan dönüşümler bazı okullarda gerçek kapasitelerinin üzerinde olması nedeniyle öğrenciler ve öğretmenler ciddi sorunlar yaşamaktadır. 

Öğrencilerin kalabalık yüzünden merdivende sıkışması ve tartışmasıyla başlayan bu tür olaylar ne ilk ne de sondur. Çok sayıda okulda özellikle teneffüslerde, giriş ve çıkışlarda sürekli izdiham yaşanması nedeniyle yaşanan bu üzücü olayın nedeni, okulların yeterli altyapıdan eksik bir şekilde hizmet veriyor olmasıdır. 3700 öğrencili, 86 öğretmen ve 42 derslik bulunan bir okulda öğrencilerin can güvenliğinin tehdit altında olmasında en büyük sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı`na aittir.  

Okulların öğrenciler ve öğretmenler için daha güvenli yapılar haline getirilmesi mümkündür. Bunun için öğrenci nüfusunun kalabalık olduğu okullarda öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınmalı, ihtiyaç durumunda yeni okullar yapılarak, öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetler derhal giderilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yaşanan her ölüm sonrasında, öğrencileri ya da eğitim emekçilerini suçlamaya ve kendi sorumluluğunu üzerinden atmaya son vermeli, sağlıklı ve güvenli okul ortamları için gerekli adımları zaman geçirmeden atmalıdır. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER