ADAY ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLMEMELİ

Aday öğretmenler mazerete bağlı yer değiştirmelerde mağdur edilmemelidir

ADAY ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLMEMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, 2017 yarıyıl tatil dönemi mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinde en az bir yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Mart 2016 tarihinin esas alınmasını talep ettik.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Adaylık İşlemleri” başlıklı 15. maddesinin birinci fıkrasında, “Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, Bakanlıkça yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanır” düzenlemesine yer verilmiştir.

Bakanlıkça 2016 yılı öğretmen atamaları Şubat ayı içerisinde başlatılmış ve Mart ayı ortalarına kadar devam etmiştir. Bu durumda aday öğretmenlerin yönetmelik maddesinde öngörülen bir yıllık fiili çalışma süresi 2017 Mart ayı itibarıyla tamamlanmış olacaktır. Bu nedenden dolayı, söz konusu aday öğretmenler 2017 yılı yarıyıl tatil dönemi mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklardır.

Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, kendi iradelerinden kaynaklanmayan, Bakanlığın atama takvimi planlamasından ve atama kararnamelerinin geç gönderilmesinden kaynaklanan sebeplerle aday öğretmenlerin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek, aday öğretmenlerin mağdur olmamaları için, Bakanlıktan mazerete bağlı yer değişikliği için gerekli bir yıllık çalışma süresinin hesabında 2016 Mart sonunun esas alınmasını istedik.

 

Bakanlığa başvuru yazımız

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 7 yıl Önce

2005 te YAPILAN ÖĞRETMEN UZMANLIK SINAVI NEREDE?11 YIL OLMUŞ UZMANLIK SINAVI NEREDE ? EĞİTİMBİRSEN, BU UZMANLIĞIN PEŞİNE NEDEN DÜŞMÜYOR ?

hasan
hasan - 7 yıl Önce

öğretmen uzmanlık sınavı nerede ?NEDEN, NİÇİN ???2005 TE BİR KEZ YAPILAN SINAV ŞİMDİ NEDEN, NİÇİN YAPILMIYOR ?

SIRADAKİ HABER