AES, Okul Polisi uygulamasında düzenleme talep etti

AES: Okul polisi uygulaması olumlu ancak düzenleme yapılmalıdır.

AES, Okul Polisi uygulamasında düzenleme talep etti

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu/önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin protokol imzalanmış ve okul polisleri okul çevrelerinde görev yapmaya başlamıştır.

Çocuklarımızın güvenli eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, güvenli eğitim ortamının oluşturulması ve muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi amaçları doğrultusunda bu uygulama olumludur. Yalnız okul polislerimizin okul bahçelerinde, koridorlarda, öğretmen odalarında silahları ile gezmekte oldukları bilgisi gelmektedir. Bu durum pedagojik açıdan uygun olmadığı gibi, tehlikeli bir duruma da dönüşebilir. Bu yüzden okul polisleri okul dışında ve çevresinde üzerlerine düşen görevi yapmalı, okul içerisinde silahlı bir şekilde bulunmamalıdırlar.

Anadolu Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına başvurarak "okul polisi" uygulamasının oluşturabileceği sakıncalara karşı dikkatli olunması ve konu ile ilgili eksik düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

İŞTE O TALEPLER:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER