AES: Özür Grubu Atamalarında İl-İlçe Emri Olmalıdır

Öğretmenlerin sözleşmeli ve kadrolu ayrımına uğratılmaksızın başta eş durumu olmak üzere her özür grubunda il/ilçe emrine atanması yönünde keskin bir tavrı ve talebi olan Anadolu Eğitim Sendikası genel başkanı Mehmet Alper Öğretici il-ilçe emri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

AES: Özür Grubu Atamalarında İl-İlçe Emri Olmalıdır

Eğitim hizmeti vermekte olan tüm öğretmenlerin, kadro ayrımı olmadan özrüne bağlı olarak il/ilçe emrine atanması gerektiğinin altını çizen ÖĞRETİCİ, sendikanın hukuksal mücadele geçmişindeki emsal kararlara vurgu yaparak Ocak 2019 itibariyle mağdur üyelerin dava açma haklarını gözeteceklerini vurguladı. 

Özellikle büyükşehir kapsamında yüz km ye yaklaşan, hatta bu mesafeleri aşan öğretmenlerin varlığını hatırlatan ÖĞRETİCİ; yorgun ve yılgın bir öğretmenin başarılı olamayacağını da dile getirmiştir. 

Aynı işi yaptığı halde özre bağlı tayin başvurusu engellenen sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti üzerine “hukuken ve vicdanen kabul edilemez” şeklinde ifade eden genel başkan; “çalışma güçlüğü olan bölgelerde çalışma süresini uzatmanın yolu teşviktir, adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme yönetmeliğidir; hak gaspı değildir.

Özür grubu tayinlerde bakanlığa sunulmuş sendikal öneri ve çözüm raporlarının güncel olduğunu hatırlatan ÖĞRETİCİ sendikamız her statü ve branşta eğitim çalışanının adil atanma ve yer değiştirme hakkı için çalışmaya devam edecektir.
 
Anadolu Eğitim Sendikası

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER