BAKAN DİNÇER KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİ SUÇLUYOR !

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, yeni eğitim sistemiyle ilgili gelen tepkilerin büyük bir kısmının "PKK yanlıları" ve "laikçiler" tarafından geldiğini açıklamasına sert tepki gösterdi.

BAKAN DİNÇER KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİ SUÇLUYOR !
Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, yeni eğitim sistemiyle ilgili gelen tepkilerin büyük bir kısmının “PKK yanlıları” ve “laikçiler” tarafından geldiğini açıklamasına sert tepki gösterdi.
 
Eğitim-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan’ın 66 aylık çocuklarını fiziksel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamadıkları için okula kaydettirmek istemeyen aileleri “çocuklarına ihanet etmekle” suçlamasının ardından, bu kez Milli Eğitim Bakanı’nın, içine düştüğü çaresizliğin ve acizliği dışa vurarak 4+4+4’e karşı çıkanları suçlayıcı açıklamalar yaptığı belirtildi. Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemiyle ilgili gelen tepkilerin büyük bir kısmının “PKK yanlıları” ve “laikçiler” tarafından geldiğini iddia ederek, bakanlık olarak 4+4+4 ile ilgili beceriksizliklerini ve içine düştükleri aczi, kendileri gibi düşünmeyenleri suçlayarak dışa vurmuştur” denildi.
 
-“ÖMER DİNÇER BİLİMSEL GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR”-
 
Açıklamada, dünyanın her yerinde geçerli, evrensel bir gerçek olan 72 ay öncesi çocukların gelişimini tamamlamadan ilkokula alınmasını “bilimsel tercih” olduğunu savunmasının hiçbir geçerliliği olmadığı belirtildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
 
“Fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından okul öncesi çağda olması gereken 60-72 aylık çocukların bakanlığın dayatmasıyla ve zorla ilkokula gönderilmesi, ileride telafisi mümkün olmayan olumsuzluklar ortaya çıkaracaktır. Milli Eğitim Bakanı kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte, bizleri 60-72 aylık çocukların okula gönderilmemesi propagandası yapmakla suçlamaktadır. Oysa Eğitim Sen, 60-72 aylık çocukların pedagojik olarak ilkokula değil, okul öncesi eğitime gitmesi gerektiğini ısrarla vurgulamakta, yayınlarında bunun bilimsel gerekçelerini bütün yönleri ile sıralamaktadır. Bakan Dinçer öğretmenlerin maliyetini hesaplamak yerine, 4+4+4’ün çocukların geleceği açısından nelere mal olacağını düşünmesi gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenler ile ilgili olarak açıkladığı rakam, 29 bini sınıf öğretmeni olmak üzere, toplam 68 bin olmasına karşın, sayın bakan sadece Büyükşehirlerdeki 33 bin norm fazlasını gündeme getirerek, kamuoyunu eksik bilgilendirmiştir. Bakan Dinçer’in norm fazlası öğretmenler sorununu işletme kökenli olmasının da etkisiyle ‘fayda-maliyet analizi’ ile açıklaması ayrıca dikkat çekicidir.”
 
-4+4+4’Ü ELEŞTİRENLER KİMLER-
 
4+4+4’ü eleştirenlerin eğitim bilimciler, çocuk gelişim uzmanları, sendikalar, çocuklarının geleceğinden endişe duyan aileler olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
 
“Önce Başbakan’ın, ardından Milli Eğitim Bakanı’nın 4+4+4’e yönelik tamamen bilimsel gerekçelerle yapılan eleştirileri dikkate alıp gereğini yapmak yerine, doğrudan suçlayıcı ve açıkça hedef gösteren bir tutum göstermesi dikkat çekicidir. Bakan Dinçer bu ifadeleri ile açıkça bilim düşmanlığı yapmaktadır. Bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı, her açıklaması öncesinde düşünerek ve söylediklerinin sonuçlarını hesap ederek konuşmalıdır. Eğitim Sen olarak, Bakan Dinçer’in ağzından çıkanı, kulaklarının duymasını öneriyoruz. 4+4+4’e yönelik bilimsel itirazları ve eleştirileri dikkate alması ve görevinin sorumluluğuyla hareket etmesi gerekmektedir. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı, sorunlara at gözlüğü ile bakmaktan vazgeçmeli, eleştiri ve öneriler doğrultusunda 4+4+4 dayatmasının çocuklarımıza ne kadar büyük bir kötülük olduğunu görmek zorundadır. Eğitimde 4+4+4 dayatmasını, kendi siyasal-ideolojik saplantıları doğrultusunda tüm topluma dayatanlar, bizleri suçlamaktan ve çocuklarımızın, öğrencilerimizin geleceği ile oynamaktan derhal vazgeçmelidir. AKP iktidarı ve Milli Eğitim bakanı bilmelidir ki; tehditleriniz bizi parasız demokratik laik bilimsel anadilinde eğitim hakkı ve 4+4+4’ün yarattığı yıkıma karşı mücadelemizden geri döndüremeyecektir.”
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER