Bakan İsmet Yılmaz'a helalleşme çağrısı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 24 Haziran genel seçimleri öncesinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a çağrıda bulundu.

Bakan İsmet Yılmaz'a helalleşme çağrısı

Geylan, “Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için girişimde bulunun. Yönetici atama yönetmeliğini çıkararak, mülakat adaletsizliğini kaldırdığınızı müjdeleyin. MEB teşkilatını yönetme cüretiyle ortalıkta endam eden çeteleri tedavülden kaldırın.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz Sivas’tan milletvekili adayı. Yani Bakanlık  görevindeki son günlerinde. Sayın Yılmaz’a çağrıda bulunuyoruz; Görev yaptığınız süre içerisinde değişik nedenlerle eğitim çalışanları huzursuz kılındı. Gelin, giderayak çalışanlarla helalleşin.

Bunun için de mesela; Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için girişimde bulunun. Yönetici atama yönetmeliğini çıkararak, mülakat adaletsizliğini kaldırdığınızı müjdeleyin. MEB teşkilatını yönetme cüretiyle ortalıkta endam eden çeteleri tedavülden kaldırın.

Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğinizi, yardımcı hizmetlilerin de ek göstergeden yararlandırılacağını ilan edin. Mahrumiyet bölgelerindeki öğretmenlere Zorunlu Hizmet Tazminatı verileceğini duyurun. Seçim öncesinde 40.000 ek öğretmen ataması yapılacağını söyleyin.

Öğretmenimizin itibarını daha da rencide edecek olan performans değerlendirme ucubesinin kökten iptal edildiğini bildirin. İstisnasız tüm yargı kararlarının hemen uygulanması talimatını verin. Memur ve hizmetlilerin görev tanımlarının açıklıkla yapıldığını belirtin.

Devletin değil, siyasetin ve sendikanın memurluğunu yapan bürokratların görevden alındığını duyurun. Öğretmene yönelik şiddetle ilgili kanun önergesini derhal TBMM’ye gönderin Eğitime hazırlık ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına verileceğine dair düzenlemeyi gerçekleştirin.

Sayın Yılmaz daha sıralayabileceğimiz bu hususlarda adım atarsanız; emin olun, hem vicdanen çok rahatlayacak hem de eğitim çalışanları tarafından her daim hayırla anılacaksınız. Bizden söylemesi.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER