Bakan Selçuk’la Görüştü 20 Bin Ek Atama Talep Etti

Ali Yalçın, görüşmede, Bakan Selçuk'a "Öğretmenlik Meslek Kanunu: İhtiyaçlar ve Öneriler" ve "Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Seçimi ve Yetiştirilmesi: Tespitler ve Bir Model Önerisi" başlıklı raporları takdim etti. Yalçın, eğitim çalışanlarının sorunlarından bazı başlıkları da Bakan Selçuk'a iletti.

Bakan Selçuk’la Görüştü 20 Bin Ek Atama Talep Etti

Yönetici atamada mevcut yöneticilerin mağdur edilmemesi için hassas davranılmalıdır

Yönetici atama düzenlemesi ve uygulanacak takvime ilişkin değerlendirmenin de yapıldığı görüşmede Yalçın, görev başındaki yöneticilerin mağdur edilmemesi için hassas davranılması yönündeki talebini bir defa daha dile getirerek, "Mevcut okul yöneticilerinin müktesep hakları korunmalı ve görevlerine devam etmeleri sağlanmalıdır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmasına paydaşlar dahil edilmelidir

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yapılan çalışmanın kamuoyu ve sendikalarla paylaşılmasını, öneri ve tekliflerin alınarak kamuoyunun sürece dahil edilmesini isteyen Yalçın, "Öğretmenlik mesleğini düzenleyecek bir kanuna ihtiyaç olduğu konusunda bir mutabakat var. 

Bu mutabakatın, kanunun içeriği konusunda da aranması gerekmektedir. Eğitim paydaşları başta olmak üzere, ilgili tarafların görüş ve önerileri alınmalı ve değerlendirilmelidir.

40 yaş mağdurlarının sorunlarını aktardık

40 yaş mağdurlarının açıktan atama ve kurumlararası geçişleri için kadro talepleri olduğunu hatırlatan Yalçın, 'öğretmenliğe ilk defa atanacaklarda 40 yaş şartının değiştirilmesi' taleplerinin yerine gelmesi için çok çaba harcadıklarını ve 40 yaş şartının kaldırılmasını sağladıklarını belirterek, 40 yaş mağdurlarının açıktan atama ve kurumlararası geçişleri için kadro talebini karşılayacak bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Norm yetersizliği gerekçesiyle değerlendirilemeyen taleplerin her yıl hazırlanacak bir takvimle karşılanmasını istedik

Yalçın, alan değişikliğinin eğitimcileri rahatlattığını, ancak norm yetersizliği gerekçesiyle değerlendirilemeyen bazı talepler bulunduğunu, söz konusu taleplerinde de her yıl hazırlanacak bir takvimle karşılanabileceğini dile getirdi.

20 bin öğretmen alımına ek olarak yeni bir alım duyurusu yapılmasını talep ettik

OECD ortalamalarında öğretmen başına düşen öğrenci sayısı üzerinden bakıldığında, Türkiye'nin öğretmen açığının toplamda 130 bin civarında olduğunu kaydeden Ali Yalçın, "20 bin öğretmen alımına ek olarak yeni bir öğretmenalımının daha yapılması, hem atama bekleyen öğretmen adayları hem de eğitime ilişkin reformların kalıcı hale gelmesi, derslerin boş geçmemesi açısından önemlidir.

Bakan Selçuk'a teşekkür

Genel Başkan Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, "Mevcut müdürlerimizin bir müktesep hakkı var. Çünkü onlar sınavla gelmişler. Dolayısıyla bizim açımızdan herkesin bu sınava girmesinden ziyade aşamalı olarak bu sisteme geçiş söz konusu olacak" cümlesi için, "Ben performansı çok benimsemem.

Öğretmenlerin belirli notlar üzerinden, performansına dayalı bir sistem kurmak, şu an için gerekli şartlar hazırlanmadan yapılabilecek bir şey değil" cümlesi ve "şu an bütün parametreler performansa temelli değil" tespiti için, toplum yararına çalışma ödevi verilen yükümlülerle birlikte sınıfların boyanması programına katılarak örnek bir davranış sergilediği, mesleki eğitime gereken önemi verdiği, meslek liseliye burs ve askerlik kolaylığı getirileceğini dile getirdiği ve öğretmenlerin ek göstergesinin 3600'e yükseltilmesi konusunun ikinci '100 Günlük Eylem Planı'na alınmasını sağladığı için teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER