BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI …

 BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI …
Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube tarafından bu yıl 12.düzenlenen anma etkinliği şairin doğduğu Çatalca İnceğiz Köyü’nde sabah saat 10.30’da gerçekleştirildi. Tören Çatalca İnceğiz Köy Meydanı’nda bulunan ‘Bayrak Anıtı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından anıta çelenk sunumu ile başladı. Programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Meclis Üyeleri, Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, İnceğiz Mahalle Muhtarı Nadir Atar, Siyasi Partilerin Eski İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve İnceğiz halkı katıldı.
               EĞİTİMCİLER OLARAK ONUN HATIRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ
    Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir törende anma konuşması yaptı. DEMİR konuşmasında “Merhum Arif Nihat Asya’yı anmak üzere doğduğu köy İnceğiz’de bir aradayız. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor, buhranlı günler yaşıyoruz. En son Ortaköy, Beşiktaş, Kayseri’de yurt içi ve yurt dışında teröre kurban verdiğimiz asker, polis ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle merhum şairimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Bu yıl 12. sini gerçekleştirdiğimiz bu programların birçoğunda Arif Nihat Asya’nın edebi kişiliği, şiirleri, eserleri, vatan ve millet sevgisiyle ilgili hassasiyetlerinden bahsettik. Şair hayatı boyunca bugün millet olarak oldukça ihtiyacımız olan değerlerden vatan, millet ve milli birlik ve beraberliğin öneminden bahsetmiş bunlara vurgu yapmıştır. Bir dönem açılım politikaları kapsamında Arif Nihat Asya’nın “Bayrak “şiiri okul kitaplarından çıkarılarak neredeyse sakıncalı duruma getirilmiş ama bir zaman sonra yapılan yanlış anlaşılmış olacak ki tekrardan yayınlanmaya başlamıştır.12 yıl önce bizim burada Arif Nihat Asya’yı anmak üzere yaktığımız meşale bugün bütün ülke safında karşılık bulmuştur. Yüzlerce kurumda şairimiz anılıyor. Bunların içinde dernekler, vakıflar, okullar, belediyeler ve sivil toplum örgütleri de var. Biz eğitimciler olarak merhumun hatırasına ve onun bize bıraktığı değerlere sahip çıkacağımızı bir kez daha yineliyoruz” şeklinde konuştu.
Türk Eğitim-Sen’e ve öğretmenlerimize teşekkür ederim
    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara törende yaptığı konuşmaya Türk Eğitim Sen’e Anma Programı tertip etmelerinden dolayı teşekkürlerini sunarak başladı. Başkan Cem Kara sözlerinde “Türk Eğitim- Sen’i kutluyorum.12 yıldır her 5 Ocak’ta Arif Nihat Asya’yı Anma Töreni’ni gerçekleştirmeyi üzerlerine bir görev olarak aldılar. 12 yıldır bu Anma Töreni’ni başarıyla yürütüyorlar. Aynı zamanda Çatalca temsilciliğini yapan ve bu organizasyonda görev alan öğretmenlerimizi de kutluyorum. Umut ediyorum ki her yıl kan kaybetmeden, daha artan bir coşkuyla ve kalabalıkla Arif Nihat Asya’yı anarız” sözlerine yer verdi.

 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının devamında, Arif Nihat Asya’nın Türklüğü ile övünen, vatan topraklarının birliği ve bütünlüğüne gönül vermiş bir insan olduğunun altını çizdi. Başkan Cem Kara; “Arif Nihat Asya edebiyat öğretmenliydi. Öğretmenliğin dışında, yazar, şair aynı zamanda bir milletvekili, siyasetçi. 1904 yılında burada şu an bulunduğumuz İnceğiz ‘de dünyaya geldi. Uzun yıllar ülkemizin pek çok ilinde ve Kıbrıs’ta öğretmenlik yaptı, bir dönemde mecliste milletvekili olarak görev yürüttü. Türklüğü ile övünen, vatan topraklarının birliği ve bütünlüğünü her zaman arzu etmiş, Türk Dili’nin sade bir dil olarak kullanılması için mücadele eden tarihsel ve dini duygularla bezenmiş bir şairimizdir. Özellikle bir 5 Ocak günü ki Adana’nın kurtuluşudur, yazmış olduğu “Bayrak “ şiiriyle ün salmıştır. O her zaman vatanın birliği, dirliği için mücadele etmiş bu duygularla şiirlerini kağıda dökmüştür” şeklinde konuştu.
Bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz
Başkan Cem Kara Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken konuşmasında “Bugün en çok ihtiyacımız olan şey milli birlik ve beraberliğimizdir. Bu ülke toprakları üzerinde emelleri olan dış güçlerin ve onların taşeronu olan hain örgütlerin isimlerinin, kimliklerinin ne olduğu önemli değil, bunlar bazen PKK kılığında bazen IŞID, DAEŞ, DHPKC ve bazen de FETÖ kimliğinde ülkeyi bir terör ortamına sokup milli birliğimizi, varlığımızı, bütünlüğümüzü ortadan kaldırmaya ve bu milleti parçalamaya gayret sarf etmektedirler. Şu anda çok daha uyanık olmalıyız. Siyasi kaygıları ve çekişmeleri bir tarafa bırakıp hangi düşünceye sahip olursak olalım öncelikle bu vatan topraklarının bütünlüğünü ve bu şanlı bayrağın gönderden indirilmemesi mücadelesini hep birlikte vermeliyiz. Arif Nihat Asya’da bulunduğu dönemde bu mücadeleyi verdi, Cumhuriyet döneminin en önemli şairlerinden bir tanesi oldu. Ruhu şad olsun, onu bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bu organizasyonu 12 yıldır sürdüren Türk Eğitim- Sen’i de kutluyorum” dedi.
 
Türk Eğitim-Sen Basın Sekreterliği
 
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER