Çankırı’daki Türk Eğitim-Sen’li Öğretmenlerimiz Şiddeti Protesto İçin Bugün Öğleden Sonra Derslere Girmeyecek

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet haberleri bitmek bilmiyor. Bu kez de bir veli, Çankırı’da öğretmeni sınıftan çağırıp okulun koridorunda darp etti.

Çankırı’daki Türk Eğitim-Sen’li Öğretmenlerimiz Şiddeti Protesto İçin Bugün Öğleden Sonra Derslere Girmeyecek

Eğitim çalışanlarımız ne yazık ki can güvenliğinden yoksun bir şekilde görev yapıyor. Hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığı okullarda öğretmenler sık sık veli ve öğrenci şiddetine, tehdidine maruz kalıyor.

En kıymetli varlıklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize yönelik bu şiddet olaylarını en sert şekilde kınıyoruz. Ancak kuru lafta kınamak elbette yeterli değildir.

Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; eğitim çalışanlarına şiddet olaylarında bir şikâyete bağlı kalmaksızın fail hakkında kamu davası açılması için yasal düzenlemeler yapılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasıdır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen’in yaşanan bu şiddet olayını protesto etmek amacıyla bugün (23.05.2019) Çankırı genelinde görev yapan öğretmenlerin katılımı ile öğlen basın açıklaması yapacağını, ardından da Çankırı’da derse girmeme eylem kararı aldığını bildirdi.

Geylan, “Çankırı Valimize çağrıda bulunuyorum: Okulu basarak, öğrencilerin gözü önünde öğretmeni sınıfından çıkarıp koridorda darp eden insan kılıklı mahlûkatla ilgili ibretlik tedbir alınmalıdır. Bu cüretkârlık hakkıyla cezalandırılmadığı sürece benzer çirkinliklerin önüne geçilemeyecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER