DİLİ ÇOK DÖNENLER 9 YIL BOYUNCA ELİ BOŞ DÖNENLERDİR

DİLİ ÇOK DÖNENLER 9 YIL BOYUNCA ELİ BOŞ DÖNENLERDİR
 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, “Eğitim çalışanları adına Genel Yetkili olarak, toplu pazarlık sürecinde masaya oturup, 9 yıl boyunca her defasında masadan eli boş dönenlerin ne hikmettir şimdi dili çok dönüyor” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Isparta, Burdur ve Eskişehir 1 No’lu Şube genel kurullarına katılan Ali Yalçın, “Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkisini ve etkisini kaybeden sendikaların geçmişteki başarısızlıklarını unutturmak adına seslerini yükseltmeleri başarılarımız karşısında takındıkları yeni strateji gereğidir. Kimse itibar etmemeli ve dün eli boş dönenlerin bugün dili çok dönenler olduğunu bilmelidir” diyerek sendikal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“İşte Sendika İşte Fark” Kıyasımız Kuru Bir Slogan Değil

 

Yalçın şöyle devam etti: “Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda faaliyet gösteren solumuzdaki ve sağımızdaki sendikaların dün masada dili tutulurken, şimdi maşallah dilleri tutulamıyor. Çalışanları balık hafızalı zannediyorlar sanırım. 2001’de kamu görevlileri ile ilgili sendika yasası çıktıktan sonra masaya 4 yıl KESK’e bağlı Eğitim-Sen, 5 yıl ise Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen oturdu. Devlet Personel Başkanlığı’nın yayınlarında söz konusu 9 yıla ilişkin toplu pazarlık tutanakları yayınlanmıştır. İlaç niyetine, şifa niyetine eğitim çalışanları adına bir tane kazanıma rastlayamazsınız. Sadece sorunların masaya taşındığını görürsünüz. Sorunların taşınmakla kalmayıp çözüldüğü dönem bizimle başlamıştır. Toplu sözleşme masasına sadece eğitim çalışanlarına özel 18 kazanımı bir anda alan sendikayız. Toplu sözleşme masası, KİK toplantıları çözüm mekanizmasına dönüşmüştür. Kazanımlarımızı ‘Kurum İdari Kurulu’yla 33 Kazanım’, ‘Hukuk Mücadelemizle 55 Kazanım’ ve ‘Özlük ve Özgürlük Mücadelemizle 77 Kazanım’ diye üç ayrı kitapçık olarak yayınladık.”
 

Her Çözümün Altında Terimiz, Yerimiz ve İmzamız Var

 

Toplu sözleşme hakkının alınması, 4/B sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması, öğretmenevi aidatının kaldırılması, sendikalı personele toplu sözleşme priminin verilmesi, ek ödeme sorununun çözülmesi gibi onlarca kazanımın Eğitim-Bir-Sen’in emeğinin neticesi olduğunu kaydeden Ali Yalçın, “Özgürlükler noktasında 28 Şubat’ın bütün tortularının kaldırılması için mücadele veren ve büyük çoğunluğunun kaldırılmasını sağlayan teşkilatız. Özlük ve özgürlük noktasında hangi sorun çözülmüşse altında terimiz, yerimiz ve imzamız vardır” diye konuştu.

Yıllarca Adı Sivil, Beyni Üniformalılar Yüzünden Kaybettik

 

Ülkemizde sendikaların demokrasinin kurumsallaşması için güvence olmak yerine her 10 yılda bir müdahaleyi alışkanlık haline getirenlere payanda olduklarını dile getiren Ali Yalçın, “Her darbe döneminde ırgatlık yapanlar arasında sendikaların bulunması tesadüf değildir. Bunlar doğan görünümlü şahinlerdir. Adı sivil ama beyni üniformalı yapılardır. Biz hep adı sivil ama beyni üniformalılar yüzünden kaybettik. ‘En büyük sivil toplum kuruluşu TSK, ikincisi biziz’ diyen sendikaya tanıklık ettik yazık ki. 28 Şubat, Cumhuriyet mitingleri, Taksim Gezi Parkı olayları, Kobani olayları gibi gerek iç gerek uluslararası güç dengelerinin içerisinde olduğu darbe girişimlerinde sendikaların yer alması bilinçli bir tercihtir. Bunlara sendika denilebilir mi? Nöbetleşe kullanılanlar, kavga zeminine hizmet edenler, emek ve ekmek adına mücadele ettikleri iddiasında bulunanlar darbecilerin oyundaşı, yandaşı, ırgatı ve payandası olmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, kavga zemininde rekabet yerine, rekabet zemininde hizmet sloganıyla sendikacılığı formatlamış, devletin ileri karakolu ya da korsan gemilerin limanı, köhne zihniyetin sopası olmayı sendikacılık zannedenlerin pabucunu da dama atmıştır” şeklinde konuştu.
 

Toplu Sözleşme Taleplerimizden Birini Daha Çözüme Kavuşturduk

 

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Osmangazi Üniversite Temsilciliği’nin seçimine de katılan Yalçın, üniversitelerin örgütlenerek özgürleşeceğini söyledi.

 

Akademisyenlerin zam konusu, masada yeniden çalışılmak ve YÖK’le mutabakat halinde köklü çözüm önerisiyle yeniden sunulmak üzere ötelendiğini hatırlatan Yalçın, şöyle devam etti:

“Sendika olarak öğretim elemanlarına zam konusunun peşini bırakmadık. Çalıştay, rapor, YÖK’le birlikte raporu açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşme, Başbakan’a taşıma, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda görüşme, yeni Başbakanla bir araya gelme, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleriyle görüşme ve yasalaşmaya kadar adım adım takip etme konusunda üzerimize düşeni layıkıyla yaptık ve taleplerimiz doğrultusunda da sonuç aldık. Yaptığımız çözüm odaklı sendikacılıkla; sorunları alt alta sıralayıp insanları şarj ederek sendikacılık yaptığını zannedenlerden ayrılıyoruz. Sorunlardan beslenmeyi değil, çözümlerle güçlenmeyi tercih ediyoruz. Şimdiye kadar yaptıklarımıza ek olarak, birkaç yıl içerisinde, yıllardır biriken sorunların önemli bir kısmını da çözmüş olacağız.”
Yapılan seçimlerde tek liste halinde gidilen Isparta 1 No’lu Şube’de İhsan Arıcı yeniden seçilirken, Burdur’da Murat Bulut ve ekibi bayrağı devraldı. Eskişehir 1 No’lu Şube’de ise 2 liste yarıştı. Mevcut başkan Muammer Karaman ile Bülent Üzmez’in yarıştığı seçimde Muammer Karaman başkanlığındaki liste seçimi kazandı
 


 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER