EĞİTİM BİR-SEN 4 ÖNEMLİ KONUDA ÇIKIŞ YAPTI ...

EĞİTİM BİR-SEN 4 ÖNEMLİ KONUDA ÇIKIŞ YAPTI ...

Ya Bütçe Vermeli Ya da Okul Yönetimlerini Bunaltmaktan Vazgeçmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların personel ihtiyacı ve günlük rutin giderleri karşılanmadığı ve herhangi bir bütçe verilmediği için Okul Aile Birlikleri marifetiyle toplanan bağışlarla ayakta durmaya çalışan okullara, ya bütçe vermeli ya da okul yönetimlerini bunaltmaktan vazgeçmelidir.

http://www.egitimbirsen.org.tr/Ya_Butce_Vermeli_Ya_da_Okul_Yonetimlerini_Bunaltmaktan_Vazgecmelidir-1790-manset-haber.html

Yardımcı Hizmetler ve GİH Çalışanlarının Sorunlarının Çözümü Daha Fazla Ertelenmemelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yardımcı hizmetler ve genel idare hizmetleri sınıfı çalışanlarının sorunlarının çözümünün daha fazla ertelenmemesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Şubemizin il divan toplantısına katıldı. Burada konuşan Gündoğdu, yardımcı hizmetler ve genel idare hizmetleri sınıfı çalışanlarının görev tanımları ve yer değiştirme esaslarına yönelik yönetmenliğin çıkmadığına dikkat çekerek, “Söz konusu yönetmenliğin biran önce çıkarılmasını istiyoruz. Aynı zamanda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları uzun süredir yapılmıyor, bunun da en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz. Bu sürecin takipçisi olacağımızı da söylemek istiyorum” dedi.

http://www.egitimbirsen.org.tr/Yardimci_Hizmetler_ve_GIH_Calisanlarinin_Sorunlarinin_Cozumu_Daha_Fazla_Ertelenmemelidir-1789-manset-haber.html

Engelli Öğretmenler Norm Fazlası Kapsamına Alınmamalıdır

Norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin yer değiştirmeleri de, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi kapsamında yapılmaktadır.

Çoğunluğu 2010 yılı Taşra Teşkilatı Özürlü Personel Alımına İlişkin Duyuru çerçevesinde olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atanan ve yakın zamanda atanmalarına bağlı olarak hizmet puanları düşük olan engelli öğretmenlerin de bu kapsamda norm fazlası durumuna düşmeleri kaçınılmaz olmuştur.

Atandıkları günden bu yana görev yaptıkları ortama ve mesai arkadaşlarına uyum sağlayan ve olumsuz şartlara rağmen hayatlarını idame ettirmelerindeki zorlukları ailelerinden aldıkları destekle göğüsleyerek yaşam mücadelesini sürdüren engelli öğretmenlerin yer değiştirme durumunda bırakılması, hem kendilerinin hem de ailelerinin mağdur olmasına neden olacaktır.

http://www.egitimbirsen.org.tr/Engelli_Ogretmenler_Norm_Fazlasi_Kapsamina_Alinmamalidir-1788-manset-haber.html

 

4/C’lilerin Sorunları Biran Önce Çözülmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu sözleşme masasında 4/C’lilerin yıllık çalışma süreleriyle ilgili sıkıntılarını çözdüklerini belirterek, “Aile ve çocuk yardımı, kadroya geçirilmeleri gibi taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü 4/C’lilerin sorunu bizim sorunumuzudur. Sorunları biran önce çözülmelidir” dedi.

Bayburt Şubemizin il divan toplantısı Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Gündoğdu, 4/C’lilerin 11 ay olan çalışma sürelerinin toplu sözleşme görüşmeleri sırasında 11 ay 28 güne çıkarılmasını sağladıklarını ifade ederek, bu kazanımı kadroyla taçlandırmak istediklerini söyledi.

İlk toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi: “Toplu sözleşme masasında 63 kazanım elde ettik. 4/C’lilerin 11 ay olan çalışma sürelerini 11 ay 28 güne çıkartarak, bir maaş daha almalarına öncülük ettik. Her yıl bin 450 TL kıdem tazminatının yanı sıra, fazla mesai ücreti almalarını sağladık. 4/C’lilerle ilgili mücadelemiz devam ediyor. Bundan sonraki hedefimiz 4/C’lilerin kadroya geçişlerini sağlamak olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER