EĞİTİM BİR SEN BİZE ENFLASYON FARKINI BORÇLUDUR !

AES; Eğitim Bir Sen Bize Enflasyon Farkını Borçludur

EĞİTİM BİR SEN BİZE ENFLASYON FARKINI BORÇLUDUR !
Sendikal temsil yetkisi almanın hak almak anlamına gelmediğini bir defa daha sınadığımız bugünlerde örgütlü-örgütsüz tüm 657 likler olarak bedel ödüyoruz.

Son üç yılda doğalgaza yapılan %57 lik, elektriğe yapılan % 39 luk zam bile her kalemde her ürünün en az % 40 zamlandığının ispatıdır. Enflasyonu pinpon topu ve soba borusu ile ölçen resmi kurumlar ne söylerse söylesin, yaşamak artık daha pahalı, biz de daha fakiriz.

Bu ülkenin geleceğini inşa etme, yurttaş yetiştirme sorumluluğu olan öğretmenlerin açlık sınırının az üstünde, yoksulluk sınırının çok altında yaşıyor olması yalnız bu dönem yetkili sendikalarının değil, on yıllarca beriden gelen bir ayıbın devamıdır.
Çok bulunan kolay harcanır mantığı ile bol keseden açılan eğitim fakülteleri, ikinci öğretimler, dağıtılan formasyonlar derken öğretmeni UCUZ sananlar fena halde yanılmaktadır. Eğitim ucuz getirilemeyecek kadar PAHALIYA FATURA EDİLİR bir iştir. Çaldığınız malzeme, ülkeye pahalıya mâl'olur.

2015 toplu sözleşmesine imza konulan mutabakat metni, işveren kanadının İLK teklifinin altında olup Dünya toplu pazarlıklarına karikatür olacak niteliktedir.
Bir yıl en çok üyeye sahip olup, iki yıllığına sözleşme imzalamak da MEMUR SEN'e nasip olmuştur.

Seyyanen (bir defaya mahsus) 123 Liralık iyileştirme; ek ödemesi olmayan, enflasyon karşısında korunmayan eğitim çalışanları için tam bir hayal kırıklığıdır.
Reel enflasyonun en az %20 lerde olduğu, son "güncellemeler ile" %30 ları aşacağı bir atmosferde 123 Lirayı kazanım olarak sunmak aymazlıktır, ayıptır.
2014 Toplu sözleşmesi ile 2015 Yılına da ipotek koyan MEMURSEN, 3+3 puanlık maaş zammına "enflasyon gözetmeden" imza atarak yetkiyi kötüye kullanmıştır.
İşçiler hem seyyanen zam hem de enflasyon farkı üzerinden toplu sözleşme imzalarken memurların satışa gelmiş olması kabul edilemez!

Yalnızca Ağustos 2014 için bile %6,28 olarak (resmi kayıt) ilan edilen enflasyonun maaş kayıplarına yansıması aylık en az 150 Liradır.

Atanan öğretmeni daha stajyerken avlayan(!), kadroluyu üyelik için baskı altına alan, idari anlamda okulları ipotek altına alan Eğitim Bir Sen sayısal çoğunluğunu işverenimiz olan hükümete hediye etmiş, pazarlık masasında hepimizi terk etmiştir.
Üyesi olmasak da, bizi de temsil eden MEMURSEN Konfederasyonuna, Eğitim Bir Sen Yöneticilerine sesleniyoruz:

Aidatı devletçe ısmarlanan üyelikleriniz size haramdır.  Bizi temsil etmek yerine TESLİM etmenizin vebali boynunuzadır. Cebimize giren ateşin, borcumuzun ve alacağımızın hesabını SİZ VERECEKSİNİZ!

Ayıplı toplu sözleşmenin vebalini üstlenin, her birimizden özür dileyin. Öngörüldüğü halde yok saydığınız enflasyonun bütçemizde açtığı gedik için adım atın! En azından talepte bulunun!

Sizin üyelik başvurunuzun reddedildiği ITUC haklı değil ise, siz SENDİKA iseniz bu eylemi borçlusunuz efendiler!

Demokratikleşme, türban, karma eğitim vs. dolanacaksanız bilin ki, vergilerimizden finanse ettiğiniz aidatlar size haram. Hem bu Dünya'da hem ebedi olanda mahkemeleşeceğiz...

Cansel GÜVEN
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanımemursen,
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER