EĞİTİM BİR SEN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Eğitim-Bir-Sen şubatta 30 bin, ağustosta 70 bin öğretmen ataması istedi

EĞİTİM BİR SEN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen, şubat ayında 30 bin, ağustos ayında 70 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini bildirdi.

Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda, 26 Kasım'dan bu yana, Şubat 2013'te en az 30 bin öğretmen ataması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyen Şubatçılar Grubu, Eğitim-Bir-Sen'i ziyaret etti. Grup üyeleri, Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Genel BaşkanYardımcısı Ali Yalçın'ın hazır bulunduğuziyarette; Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve Maliye Bakanı'na hitaben yazılan, Şubat'ta 30 bin öğretmen ataması talepli mektupları Şubatçılar Grubu'na teslim etti.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Vekili Özer, en fazla payın eğitime ayrılması, yeni okul ve dersliklerin yapımı, eğitimin teknolojik altyapısının güçlendirilmesi, ücretsiz ders kitapları, FATİH Projesi gibi önemli yatırımların takdir edilmesi gerektiğini belirterek, bu yatırımların tamamının amacına ulaşması için en önemli unsurun öğretmen olduğunu söyledi.

Türkiye'de kademeli ve kesintili yeni eğitim sistemine geçişle birlikte öğretmen ihtiyacında artışın söz konusu olduğunu aktaran Özer, 2012 yılında toplam 57 bin yeni öğretmen alımı gerçekleşmiş olmasına rağmen, öğretmen açığı dolayısıyla şu an itibarıyla 30 bine yakın ücretli öğretmenin derslere girdiğini dile getirdi. Gerek, Başbakan Erdoğan, gerekse bakanlığın açıklamalarından, 100 binin üzerinde öğretmen ihtiyacı olduğunun anlaşıldığını ifade eden Özer, "Şu an itibarıyla sistemdeki ücretli öğretmen sayısı gözönünde bulundurularak, şubat ayında 30 bin, ağustos ayında ise en az 70 bin öğretmen ataması yapılmasının, öğretmen eksikliğinden kaynaklanan sorunları büyük oranda çözeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Ahmet Özer, ziyaretin sonunda 30 bin öğretmen alımının yapılması talebiyle ilgili Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na verilecek yazıyı grup üyelerine teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER