EĞİTİM BİR-SEN'DEN TERÖR MAĞDURU AİLELERE ZİYARET

Terör mağduru ailelere yardım dağıtmak için Cizre’ye gelen memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, terör mağduru aileleri evlerinde ziyaret edip, gıda yardımında bulundu.

EĞİTİM BİR-SEN'DEN TERÖR MAĞDURU AİLELERE ZİYARET

Cizre’de önceki akşam terör mağduru ailelerle iftar programında bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, bugün de terör mağduru ailelerin evlerini ziyaret edip, sorunlarını dinledi, gıda yardımında bulundu. Mağdur ailelerin evlerini tek tek gezen Selvi ve Kolukısa vatandaşlarla yakından ilgilendi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Cizre’deki çukur siyasetinin terör şiddetinin yıkıma ulaştırdığı en sıkıntılı bölgede olduklarını söyledi. Selvi, "Burada yıkılmayan binalar, nerdeyse kurşun almamış duvarlar yok. Yıkılmayan duvar kalmamış ne yazık, işte yıkıntıları görüyorsunuz her tarafımız tahrip olmuş vaziyette ve burası yep yeni bir şehir olmak zorundadır. Bu anlamda bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz. Acilen buradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözümlerini bulsunlar mutlaka problemler bir an önce çözülsün. Vatandaşlarımızın ev ve diğer ihtiyaçları bir an önce karşılansın, tahrip olmuş sokaklar yıkılan bahçe duvarları ve yine her tarafı çökmüş olan binaları görüyoruz. Bu bölgede kısmen de olsa bir insani yardım ulaştırmaya çalıştık. Bizler Eğitim Bir sen, Memur Sen olarak Deniz Feneri’nin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının da katkılarıyla vatandaşlarımıza ulaştık, ulaşmaya da devam ediyoruz. Ama bunların hepsi küçücük bir katkı niteliği arz ediyor" dedi.


"KÜÇÜĞÜNDEN BÜYÜĞÜNE HERKESİN DEVLET ELİNE İHTİYACI VAR"
Cizre’de küçüğünden büyüğüne herkesin ciddi anlamda devlet eline ihtiyacının olduğunu belirten Selvi, bu anlamda da devlet yetkililerinin acilen bölgeyle ilgili tespitlerini yapmaları gerektiğini söyledi. Selvi, "Devlet kazmayı vurmalı vatandaşımızı şiddet örgütlerinin terör örgütlerinin kucağına atmamalı ve onları devletin şefkat elleriyle gerekli desteği vermesi, sıkıntılarını gidermesi gerekiyor. İşte bugün bakın burada her şeyi canlı bir şekilde görüyoruz bu yıkıntıların altındaki insanları düşünün evlerde oturan insanları düşünün, karşı evlerdeki her duvarın kurşun iziyle dulu olduğunu görürseniz zaten bu her şeyi anlatır. İnşallah bu sıkıntılar bir an önce giderilir ve bu anlamda da milletimizin insanlarımızın yardımseverlerimizin mutlaka buradaki kardeşlerimizle buluşması sağlanır" dedi.



Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ile beraberindeki sendika yöneticileri daha sonra Nur Mahallesi Botaş Caddesi’nde terörden zarar gören yerleri gezip inceleme yaptı.

Milliyet

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER