EĞİTİM İŞ 'KUBİLAY ' I ANDI ...

EĞİTİM İŞ 'KUBİLAY ' I ANDI ...

Eğitim İş İstanbul 1 ve 2 Nolu Şube üyesi öğretmenlerimiz devrim şehidi Asteğmen öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın 82. Yıl dönümünü anmak için Aksaray Metro önünde toplandı.

Basın açıklamasını Genel Başkanımız Veli Demir yaptı. Demir; “Kubilay” gericiliğe karşı verilen savaşın simge ismidir.“Kubilay olmak”, gericilik karşısında gerekirse başını vermek, ama asla eğilmemektir” dedi.

Her öğretmen bir Kubilay olmalıdır diyen Demir, Bütün eğitim-bilim çalışanları ve halkımız, bağnaz düşüncelerin, kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz Türk ulusu büyük Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda göstereceğini vurguladı.

        İstanbul Bölge Toplantısı

             Genel Başkanımız Veli Demir ve MYK üyeleri, İstanbul Şubelerinin geniş katılımla gerçekleştirilen bölge toplantısına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Erkan AKSOY’un açış konuşmasını yaptığı toplantıda, Genel Başkanımız Veli Demir de bir konuşma yaptı.

Genel Başkanımız Veli Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamaları nedeniyle 15 ay ceza alan Orhan YILDIRIM’ın tahliyesi ile ilgili iyi dileklerini söyleyerek konuşmasına başladı. Veli Demir, Yedek Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilmesinin 82. Yıl dönümünde tarihin en gerici olaylarından Cumhuriyet tarihinin öğretmeni Kubilay’ın anısına saygı duyduğunu belirtti.

Ülkenin sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden Veli DEMİR, emperyalizme köle edildiğini, 1984 yılından bu yana ülkede yaşanan terör olaylarının ülkemize zarar verdiğini söyledi. Son zamanlarda ülkemizde mezhepsel ayrıcalıkların başladığını,Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarında sürekli ırk ayrımcılığı yaptığını, başbakanın Alevi inancı üzerine söylediği aşağılayıcı değerlendirmelerini kınadığını belirtti.

Demir, eğitimde milli yapıdan uzaklaşan müfredatın küresel hale getirildiğini, kadrolaşmanın arttığını Din Kültürü öğretmenlerinin idareci olduğunu, diğer branşlardan idareci olmadığını ve Öğrenci kıyafet serbestliğinin anaokuluna kadar türban takmak için temel olduğunu söyledi.

Sanat eğitiminin okullardan dışlandığını, sanat eğitimi verilmedikçe şiddetin daha da artacağını söyleyen Demir, sanat derslerinin okullarda ağırlığının % 3 lere kadar düştüğünü, din ağırlıklıderslerin artırıldığını ve okul ikliminin mescit tarzına çevrildiğini vurguladı.

Böyle durumlarda herkes susmuş bile olsa, Eğitim–İş’in susmaması gerektiğini belirten demir, sendikamızda particilik olmayacağını, örgütlenmelerde ırksal, etniksel, partisel ayrımlar yapılmayacağını kaydetti.

Genel Örgütlenme Sekreterimiz Osman Kandemir, Sorunlarla başa çıkabilmek için sendikalı olmanın önemine dikkat çekti. Okullarda temsilci seçilmesi, düzenli olarak üye toplantılarının yapılması, üniversite örgütlenmelerine de önem verilmesi ve sorunlarının dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kandemir, 19 Ocak eyleminin duyuruları çok iyi yapılmalı, eyleme herkesin davet edilebileceğini söyledi.

Genel Mali Sekreter Dilek YURDUGÜL, sendikamızın 19 Mayıs’ta 29 Ekim’de ve 13 Aralık’ta sessizliğini bozduğunu bunun daha da gelişeceğini söyledi. Merkezde bir eylem fonu oluşturulduğu ve bu fonun eylem sırasında kullanıldığını belirtti.

Genel Sekreter Şenol EYÜBOĞLU örgütle yönetim arasındaki bağın sağlandığını ve kendilerini her zaman arayabileceğimizi söyledi.

İstanbul 1 ve 2 Nolu Şube Temsilcilik Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER