Eğitimci Zekai Dede Ebediyete Uğurlandı

Türkiye Kamu Sen Genel Merkez Delegesi, Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No lu Şube Eski Yönetim Kurulu Üyesi, Beykoz Türk Ocakları Yönetim Kurulu Üyesi, Türkav Beykoz Eski İlçe Temsilcisi, Beykoz Anadolukavağı Mesadet Taylan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü, Trabzonspor sevdalısı, gönül insanı ,ülkü ve bayrak sevdalısı eğitimci Zekai DEDE Hakk’a yürüdü.

Eğitimci Zekai Dede Ebediyete Uğurlandı

5 yılı aşkın süredir Karaciğer Kanseri ile savaşan Zekai DEDE, bu zorlu süreçte hiçbir görevini aksatmadan, neşesini ve çalışma azmini zerre kaybetmeden, isyan etmeden bu illeti tevekkülle karşılamış, ancak yenmek için de tüm tıbbi yollara başvurmuştu.

Temmuz ayında dahi ağırlaşan hastalığına rağmen, öğrencilerinin liselere geçiş başvuruları için görevinin başında olan Zekai Dede, son üç haftadır sağlık durumu iyice ağırlaşınca hastanede tedavi altına alınmıştı. Zekai DEDE'yi ailesi, dostları ve meslektaşı öğretmenler tedavi sürecinde ve sonrası vefatında yalnız bırakmadı.

14 Eylül 2019 gecesi saat 23.45'te tedavi görmekte olduğu Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde hayata veda eden Zekai DEDE; tüm yakınlarını, dostlarını, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.

Paşabahçe Devlet Hastanesinden alınan naaşı 15 Eylül 2019 Pazar günü Soğuksu Merkez Camiindeki cenaze işlemlerinin ardından Beykoz/Soğuksu Mahallesindeki evine helallik almak için götürüldü.

Bu esnada İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent YAZICI, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Kazım BOZBAY'ın da hazır bulunduğu görüldü. Al bayrağa sarılı naaşı, Beykoz Soğuksu Mahallesi Bilal-i Habeşi Camiinde kılınan öğle namazı ve müteakiben cenaze namazından sonra doğduğu topraklar olan Giresun, Görele ilçesinin Çavuşlu Beldesi, Beyli Mahallesindeki ebedi istirahatgâhına uğurlandı.

İstanbul'daki cenaze namazına Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Eski Genel Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Sayın İsmail KONCUK'un yanısıra, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Fuat YİĞİT, MHP Beykoz İlçe Başkanı Sayın Oğuzhan KARAMAN, İyi Parti Beykoz İlçe Başkanı Sayın Akif TAŞDEMİR, Beykoz Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Serdar AYTAÇ, Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Sayın Remzi ÖZMEN, Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No.lu Şube Başkanı Sayın Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU, 4 No.lu Şube Başkanı Sayın Erdinç ÖZTAŞ, 7 No.lu Şube Başkanı Sayın Mustafa KAVLU, 6 No.lu Şube Başkanı Sayın Sami ÇELİK, 2 No.lu Şube Başkanı Sayın Halil İbrahim ÇAKMAK, Türk Ocakları Beykoz Şube Başkanı Sayın Fevzi GEYLAN, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Sayın Burak CANDAŞ,Ümraniye Şube Başkanı Sayın Av.Faruk ÜLKER, Türk Ocakları Beykoz Kurucu Şube Başkanı Sayın Mustafa ARMAN, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Kazım BOZBAY ve Şube Müdürleri, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim TAHMAZ, Beykoz İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Sayın Neşat YAYLA ,Türkav Eski İstanbul İl Başkanı ve Türk Emekli Sen İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Sayın Erol GÜLER, Ümraniye ve Sancaktepe Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sabri ŞENEL, daha birçok STK temsilcileri, okul müdürleri,meslektaşları,eğitim çalışanları, öğrencileri, ailesi ve sevenlerinin katıldığı görüldü.

Mahşeri bir kalabalığa sahne olan cenaze namazında imamın şu sözleri aslında yaşanan tabloyu özetliyordu “Bazı insanlar ölünce toprağa,bazıları ise gönüllere gömülürler!” Türk Milliyetçisi ve Ülkücü kimliğini her yerde ortaya koyan, üniversite yıllarında başlayıp vefatına kadar aktif olarak Türk-İslam davasına hizmet eden, 47 yıllık ömrü boyunca dost biriktiren, meslektaşları ve dava arkadaşlarının Giresun'daki definine kadar yalnız bırakmadığı Zekai DEDE, 16 Eylül 2019 Pazartesi günü Giresun-Çavuşlu Merkez Camiinde kılınan öğle namazı ve cenaze namazının ardından Çavuşlu Beldesi Beyli Mahallesinde daha önce vasiyet ettiği yere defnedildi.

Giresun'daki cenaze törenine ailesinin yanısıra Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Sayın Musa AKKAŞ ve Sayın Cengiz KOCAKAPLAN, TES İstanbul 3 No.lu Şube Başkanı Sayın Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU ve şube yönetimi, TES Samsun 1 No.lu Şube Başkanı Sayın Levent KURUOĞLU, TES İstanbul 3 No.lu Şube ve Beykoz Türk Ocağı Eski Başkanı Sayın Mehmet ARSLAN, TES Trabzon 1 No.lu Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Sayın Coşkun DİLBER, TES Trabzon 2 No.lu Şube Başkanı Sayın Metin İSKENDEROĞLU, TES Sinop Şube Başkanı Sayın Turgay ŞEN, TES Giresun Şube Başkanı Dayın Tacettin ENGİN, Türk Ocakları Beykoz Şube Başkanı Sayın Fevzi GEYLAN ile Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Sayın Burak CANDAŞ, Prof.Dr. İbrahim TELLİOĞLU, İyi Parti Beykoz İlçe Başkanı Sayın Akif TAŞDEMİR, Çavuşlu Belediye Başkanı Sayın Fatih DÜZCÜ ile meslektaşları ve merhumun üniversiteden dönem arkadaşlarının katıldığı gözlendi.

Ağır hastalığı süresince bir kez dahi isyan etmeyip, durumu tam bir teslimiyet ve tevekkül ile karşılayan Zekai DEDE; bu haliyle, cenaze töreninde dualarda, hocaların da belirttiği gibi bir şehit hükmünde, göz yaşlarıyla ebediyete uğurlandı.

Mezarının başına can dostları, mücadele arkadaşları tarafından bayrak direği dikilen merhumun kabri başında dalgalan ay yıldızlı al bayrak ise ailenin acısını bir nebze olsun hafifletti. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

Mekanı cennet olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER