ERKEK ÖĞRETMENLERE HİZMET PUANI ŞOKU ! MEB HATASINI DÜZELTTİ.

MEB Askerliğini yapan öğretmenlerin hizmet puanları düşürdü. Bu nedenle aynı süre görev yapmış erkek ve kadın öğretmenler arasında hizmet puanı farkı oluşuyor. Şok Türk Eğitim - Sen Ordu Şubesi tarafından tespit edildi. Konun internet medyasına yansıması üzerine MEB hatayı hemen düzeltti. işte sendikanın yaptığı açıklama.

ERKEK ÖĞRETMENLERE HİZMET PUANI ŞOKU ! MEB HATASINI DÜZELTTİ.

ASKERLİK PUANLARINDAKİ HATA DÜZELTİLDİ

Türk Eğitim Sen'den yapılan açıklamada MEB'den sendikamıza verilen bilgiye göre, askerlik dönemi puanları eksik olarak işlenen öğretmenlerin puanlarıı düzeltilmiştir. Yetkililer bir kasıt olmadığını server daki bir hata sebebiyle puanların eksik hesaplandığı bilgisini vermiştir.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü oluşan problemlerle ilgili acil açıklama yapmayı alışkanlık haline getirmelidir.Aksi takdirde, bu kadar içine kapanık bir görüntü müdürlüğün sürekli tartışılması sonucunu doğuracaktır. Türk Eğitim Sen olarak, Genel Müdür Hikmet Çolak'a tavsiyemiz, bu konularda daha hassas olmasıdır.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ


HATA NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın  sessiz sedasız öğretmenleri üzecek bir işlem yaptığı ortaya çıktı.  Erkek öğretmenlerin Hizmet Puanı hesaplamalarında yapılan bu işlem birçok erkek öğretmenin bayan öğretmenler karşısında puan üstünlüğü bakımından haksızlığa uğramasına sebep olacak.

 

Bakanlığın MEBBİS modülüne girdiğinizde  erkek öğretmenlerin Hizmet Puanı hesaplamasında askerliklerini yaptıkları bölgelerin daha önce var olan puanları genel hizmet puanından çıkarılarak erkek öğretmenlerin Hizmet Puanı düşürüldüğünü göreceksiniz. 

 

MEBBİS’e girerek puanlarına bakan erkek öğretmenler büyük şok yaşadılar. Askerliklerini yaptıkları bölgenin puanlarının Hizmet Puanından düşürüldüğünü gördüler. Askerlik sorunu olmayan bayan öğretmenler ve bedelli olarak yapmış erkek öğretmenler karşısında Hizmet Puanı bakımından mağdur konuma düşürülen erkek öğretmenler için neden böyle bir uygulamaya gidildiği çok tartışılacaktır.

 Milli Eğitim Bakanlığının her yaptığı iş ve işlemde öğretmenlerin bir bölümünü mağdur etmesi ve sürekli sorun üretmesi infiale sebep oldu. Hangi gerekçelerle böyle bir uygulamaya gidildiğinin cevabının bir an önce bakanlık yetkilileri tarafından verilmesini bekliyoruz.

 Aşağıdaki örnekte askerliğini yapmış olan öğretmenin o bölgedeki 10 puanı silinerek 200 olan Hizmet Puanı 190’a düşürülmüştür.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi konu hakkında bilgilendirilmiş olup konu ile ilgili gerekli girişimlere başlanmıştır.





 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen01
öğretmen01 - 12 yıl Önce

Boşuna dememişler şanslı olsaydım anam kız doğururdu diyeee :) Demekki Milli Eğitimde olaya böyle bakıyor:(

SIRADAKİ HABER