GAZİANTEPTEKİ ATAMA REZALETİNE DERHAL SON VERİLMELİDİR

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan isyan etti. dert +dert+dert Ekrem Serin artık git" dedi. İşte şubenin açıklamaları

GAZİANTEPTEKİ ATAMA REZALETİNE DERHAL SON VERİLMELİDİR


Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yandaş hastalığına yakalanmış, yıllardır bir türlü iyileşmek bilmemektedir. Gaziantep’te eğitim çalışanları arasında falan benim adamım şuraya, filan şunun adamı buraya, hakkı yenilen binlerce öğretmen, çok da önemli değil, bizi siyasiler nasıl olsa ayrımcılık için bu koltuğa oturttu anlayışı devam etmektedir. Bu öyle bir anlayış ki yetkiyi elinde tutanlar, komünist Rusya’daki politbüro üyeleri gibi her hakkı kendilerinde görmektedirler. Ya da Arap ülkelerindeki baas rejimlerindeki gibi kendilerini bir siyasiye dayadıktan sonra, her türlü ayrımcılığı ve haksızlığı yapmayı bir marifet zannetmektedirler.

 2002 yılından bu yana AKP iktidarı döneminde, iktidar milletvekillerini ve onların yerel teşkilatlarını arkasına alan bir sendika ve bir grup il ve ilçe milli eğitim yöneticisi, eğitim çalışanlarına her haksızlığı yapmayı kendilerinde görev bilerek, eğitim çalışanlarının şevkini kırmış, adalet ve güven duygusunu yok etmiştir. Eğitim çalışanları her şeye rağmen çalışmış, fakat bu defa da onların ödülleri, mükafatları bu grup tarafından gasp edilmiş, yandaşlara dağıtılmıştır. Haksızlığa uğrayan eğitim çalışanlarına, teftiş bürosu da kullanılıp cezalar yağdırılarak hak arayamaz hale getirilmeye çalışılmıştır.  Yıllardır Gaziantep’te devam eden bu zalimlik hiç değişmemiş, sadece rol alan kişiler değişmiştir. Gaziantep’in mevcut Milli Eğitim Müdürü ise yapılan yanlışları düzelteceğine yeni yanlış ve dayatmalarla ilimizin eğitimini bitirme yarışında konumu gereği liderliği kimseye kaptırmamıştır. Bizzat kendileri tarafından yapılan adaletsizlikleri ve güven eksikliğini tespit etmek için aşırı miktarda para harcanarak eğitim çalıştayı düzenlenmiştir.

 Gaziantep’te geçen yıl okullara kaynak alıyor diye, okul aile birliklerinin yetkisi olduğu halde okul yöneticilerine cezalar yağdırılmıştır. Gaziantep Milli Eğitim Müdürü, bu cezaların herkese verilmesinden adeta mutlu olmuştur. İl disiplin kurullarında ceza verilmesi için olağanüstü gayret göstermiştir. Türkiye genelinde ise 17 ilde bu konuda hiç ceza verilmemiştir. Gaziantep’te haksız, hukuksuz ve dayatma bir şekilde verilen cezalar, yöneticiler ve bütün eğitim çalışanlarının moralini bozmuş, dayatma cezalar eğitim çalışanlarının çalışma şevkini kırmıştır.

 Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptıkları sadece bunlar mı? Tabii ki değil. Okullara çevrenin desteğini sağlayıp ayakta tutuyor diye ceza yağdırılan yöneticilere tuğla toplantısı yapıp, eğitim için kendisi para toplamaya çalışmıştır. Para toplarken yönetici ve öğretmenlerin mesaj yoluyla katkı sağlaması istenmiştir. Mesaj gönderen ve göndermeyenler telefon numaralarından tespit edilebiliyor denilerek yöneticiler ve öğretmenler tehdit edilmiştir. Okul yöneticilerinin okul aile birlikleri aracılığıyla okula topladıkları parayla, okul Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı aynıdır. Zamanlama konusu bahane edilerek okul yöneticileri Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü dayatmasıyla cezalandırılmıştır. Milli Eğitim Müdürü eğitim için kaynak sağlamaya çalışırsa ödül verilmiş, yöneticiler kaynak sağlamaya çalışırsa ceza verilmiştir. Neresinde bunun adalet? Eğitim çalışanları kime neden güven duysun? Bu konuda okullara kaynak sağlıyorum diyerek zorla velilerden para toplama ve benzeri durumları asla savunmuyoruz. Para toplama konusunda zorbalık yapan ve toplanan paraları usulsüz  tasarruf edenleri de savunmadığımızın bilinmesini istiyoruz.

 Gaziantep Milli Eğitimindeki yandaşçılık ve ayrımcılık her dönem devam etmiştir. Fakat, 8-10 yıldır en üst seviyeye ulaşmıştır. Özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğünde asil kadrodakilerle yapılması gereken işler, görevlendirilen yandaş ve vekil kadrolarla yapılmaya çalışılmıştır. Önceleri yandaş vekil yöneticiler, yerel siyasetçiler ve onların oyuncağı olmuş bir sendika tarafından görevlendirilmiştir. Son birkaç yıldır ise, siyasiler ve yandaş bir dini grubun önerisiyle görevlendirilmeye başlanmıştır. Yapılan  ayrımcılıklarla İl ve İlçe Milli Eğitimlerdeki yöneticiler çalışmıyor gösterilerek daha fazla yandaş için zemin hazırlanmaya çalışılmıştır. Çalışması gerekenler çalıştırılmamış, çalıştığı halde ağabeycilik zincirinin bir halkası olmayanlar başarısız gösterilerek operasyona uğramıştır. Ağabeycilik zincirinin halkası olanlara ise önemli görevler verilerek bozgunculuk yapılmıştır.


 

Gaziantep’te yapılan yanlışlar, ayrımcılıklar, haksızlıklar, eğitim çalışanlarının motivasyonunu bozmuştur. Eğitim çalışanlarının çalışması, başarıyı arttırması için değil, yandaş olması için uğraşılmıştır. Gaziantep, eğitimde son yıllarda Türkiye’nin en başarısız illeri arasına girince, suç başkalarında aranmaya başlamıştır. Tabii ki Gaziantep’in eğitimde başarısızlığının  burada belirtmediğimiz bir çok sebebi vardır. Yine başarısızlıkta Gaziantep’te yaşayan herkesin payı vardır. Fakat başarısızlıkta en fazla payı olanlar ise yıllardır Gaziantep’te ayrımcılık ve haksızlık yaparak çalışma barışını bozup eğitimdeki yarışı ve başarıyı ortadan kaldıranlardır. Atalarımız boşa dememiş balık baştan kokar diye. İşte ilimizde de öyle olmuştur.

Siyasi iktidarın dert + dert + dert eğitim sistemiyle eğitim yerle bir edilmiştir. 28 Şubat sürecinde yapılan dayatmadan daha katı dayatma yapma yarışı sonucunda eğitim her yönüyle problemli hale getirilmiştir. Bu süreçte öğretmenler, veliler, öğrenciler ve kısacası bütün Türkiye perişan edilmiştir. Dert + dert + dert’le sınıf öğretmeni başta olmak üzere bir çok branştaki öğretmen mağdur edilmiştir. Ülkemizin her tarafında sınıf öğretmenleri ve diğer branşlardaki öğretmenler norm fazlası olmuştur. Norm fazlası öğretmenler, 2012 Haziran ayından bu yana problemlerinin çözümü için ümitle beklemeye başlamışlardır. Gaziantep ilimizdeki yüzlerce öğretmen norm fazlalığı problemlerinin adaletli bir şekilde çözülmesini beklerlerken Gaziantep’teki  bazı Milli Eğitim yöneticilerinin yandaş hastalığı hortlamıştır.

2012 yılı il içi tayinler öncesinde Şahinbey; İsmet İnönü  Ortaokulun’nda çalışan ve norm fazlası olan İsmail Durak ve Hülya Durak çiftleri Şehitkamil, Behiye Reşat Kaleoğlu İlkokulu’na kadrosuyla birlikte atanmıştır. Yapılan atama sonrasında yaz tatiline girildiğinden dolayı atamadan pek kimsenin haberi olmamıştır.

2012 yılı, İl içi ve özür grubu tayinleri yapıldıktan sonra, 2012 yılı Ağustos ayının son günlerinde Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Metin Mengilli’nin Şahinbey, Vali Lütfullah Bilgin İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan eşi Filiz Mengilli Şehitkamil, Ali Küncülü İlkokulu’na atanmıştır.

Yine 2012 yılı Eylül ayı içerisinde Şehitkamil, Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nda sınıf öğretmeni olarak çalışan Fatma Kaya, Şehitkamil, Mehmet Tuncay Aykaç İlkokulu’na atanmıştır.

Norm fazlası yüzlerce öğretmenin ve Gaziantep’te çalışan binlerce öğretmenin gözünün içine baka baka yapılan bu yandaş, haksız ve ahlaki olmayan atamalar, eğitim çalışanları olarak hepimizi üzmüştür. Atamayı yapan ve atamada imzası olanları, makamı mevkisi ne olursa olsun nefretle kınıyoruz. Bu yandaş atamaları yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Yüzlerce hak sahibi öğretmen, norm fazlası olarak atanabilecekleri okulların duyuruya çıkmasını beklerken, yapılan ayrımcılıklar öğretmenlere hakarettir.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine şu soruları soruyoruz:

Norm fazlası öğretmenlerin haksız ve hileli bir şekilde atamasının yapılmasında Gaziantep Valiliği doğru bilgilendirilmiş midir?

Bu atamalarda atanan kişilerden daha liyakatli ve hak sahibi norm fazlası öğretmenlerin olduğu bilindiği halde bu haksız ve hukuksuz atamalarda kimlerin imzası vardır?

Norm fazlası ve hak sahibi öğretmenlere rağmen ihtiyacı olan okullar duyuruya çıkılmadan başka kimlerin atamaları yapılmıştır?

Yapılan atamalarla hangi kriterler göz önünde bulundurulmuştur?

 

 

Bütün bu sorular, cevap beklemektedir. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak yapılan bu şaibeli, yandaş, ve haksız atamaların derhal iptal edilmesini istiyoruz. Bu atamayı yapanlar eğitim çalışanlarından özür dilemelidirler. Bu haksız, şaibeli ve yandaş atamaları yapan kişiler, hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu haksız atamalarla ilgili Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve atama Şube Müdürü Hamdi Atayeter derhal görevlerinden istifa etmelidirler.

Gaziantep’teki bu atama rezaletiyle ilgili Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak, her türlü hukuki mücadeleyi yapacağız. Gaziantep Valiliği, yapılan haksız atamaları iptal ederek, norm fazlası öğretmenlerin atanabilecekleri okulları duyuruya çıkarmalıdır. Norm fazlası öğretmenler, duyuruya çıkan okulları tercih ederek puan üstünlüğüne göre atanmalıdırlar.

Hazreti Ömer’in “Fıratın kenarında bir kuzu kaybolsa bunun hesabını Ömer’den sorarlar” sözünü ilimizin bütün yöneticilerine hatırlatıyoruz. Sizler Fıratın kenarında kaybedilen kuzunun hesabını mı veriyorsunuz, yoksa kuzuyu ortadan siz mi kaldırıyorsunuz? Ne Müslümanlıkta, ne Hristiyanlıkta, ne de Yahudilikte insanlara adaletsizlik ve ayrımcılık yapmak yoktur. O halde bu adaletsizliği yapanlar Müslüman mı acaba?

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak yapılan bu adaletsizliklerin derhal düzeltilmesini istiyoruz. Haksızlığa uğrayan üyemiz ve bütün öğretmenlerin yanındayız ve birlikte mücadele edeceğiz. Hak etmediği halde yandaş bir biçimde ataması yapılan eğitim çalışanlarının atamalarının iptali için gerekli çalışmaları yapacağız.

Gaziantep’te bu usulsüzlükleri yapan yada göz yuman, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve İl Milli Eğitim Atama Şube Müdürünü tekrar tekrar istifaya davet ediyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
B06
B06 - 11 yıl Önce

istanbul da haksızlığa uğradım,uğraşmayacağım ama öbür tarafta var unutmasınlar.sendika herşeyin çözümü demek değil,biraz kul hakkına riayet lütfen....

ayşe
ayşe - 11 yıl Önce

yan alandan sınıf öğretmenliğine geçmek isteyenöğretmenlere bir hak tanınsın bu büyük soruna lütfen acil çözüm istitoruz.

SIRADAKİ HABER