Genel Başkan: “Danıştay'ın Öğrenci Andı'yla İmtihanı”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğrenci Andı ile ilgili Danıştay kararını temyize götürmesinin ardından başvurunun jet hızıyla 24 Ekim’de İdari Dava Daireler Kurulu’na (İDDK) gönderildiğini kaydetti.

Genel Başkan: “Danıştay'ın Öğrenci Andı'yla İmtihanı”

İDDK’nın aynı gün ilk incelemeyi yaptığını ve bugün itibariyle de Türk Eğitim-Sen avukatına tebliğ çıkardığını söyleyen Geylan, “Türk Eğitim-Sen’in yaptığı başvuru hususunda standart prosedürleri dahi aylara yayan ve esastan kararını beş yılda ancak verebilen Danıştay’ın, Sayın Cumhurbaşkanı’nın tutum ve söylemleri sonucunda iki gün içerisinde prosedürü tamamlıyor. Beğenmediğimiz her kararda, vesayetçi ithamıyla, adalet kurumlarımız yıpratılmamalıdır. Ülkem adına üzülüyorum” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Eğitim-Sen olarak, Öğrenci Andı okutulmasının iptal edilmiş olması üzerine 8 Ekim 2013’te Danıştay nezdinde dava açtık.

Danıştay, MEB’e savunma süresi vermek için bile 2 ay bekledi (19 Aralık 2013).

Mahkeme, Yürütmeyi Durdurma (YD) talebimize ret kararını 5 Mart 2014’te veriyor fakat kararın sendikamıza tebligatı ise ancak 5 Haziran 2014’te yapıyor.

YD red kararına karşı itirazımızı ise 11 Haziran 2014’te yapıyoruz ancak İDDK itirazımıza 4 Kasım 2014 tarihinde ancak cevap veriyor, bu cevabın sendikamıza tebliği ise 5 ay sonra yani 25 Mart 2015’te yapılıyor.

Davanın, talebimiz doğrultusunda esastan kararı 24 Nisan 2018 tarihinde verilmiş olmasına rağmen bize tebliği ise ancak 23 Ekim 2018’te yapılıyor.

Görüldüğü gibi Danıştay’da hukuki süreç böylesi bir kaplumbağa hızıyla yürüyor.

Ancak, bu, sadece vatandaşa karşı böyle sanırım..

Sayın Cumhurbaşkanı’nın 23 Ekim Salı günü TBMM Grup konuşmasından hemen sonra aynı gün, MEB kararı temyize götürüyor ve başvuru jet hızıyla 24 Ekim’de İdari Dava Daireler Kurulu’na (İDDK) gönderiliyor. İDDK da aynı gün ilk incelemeyi yapıyor ve bugün itibariyle de Avukatımız Hatice Aytekin’e tebliğe çıkarılıyor.

Üzülerek şahit oluyoruz ki; Öğrenci Andı konusunda bizim yaptığımız başvuru hususunda standart prosedürleri dahi aylara yayan ve esastan kararını beş yılda ancak verebilen Danıştay, sayın Cumhurbaşkanı’nın tutum ve söylemleri sonucunda iki gün içerisinde prosedürü tamamlıyor. Belki bir kaç gün içerisinde de nihai kararı ilan edecekler....

Adalet mülkün temelidir.

Beğenmediğimiz her kararda, vesayetçi ithamıyla, adalet kurumlarımız yıpratılmamalıdır.

Ülkem adına üzülüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER