İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ANAOKULUNA EL KOYDU

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ANAOKULUNA EL KOYDU
 
       Türkiye’nin dört bir yanından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin makam odalarını ne hale getirdikleri ve yeni araç alımlarında nasıl abartılı şekilde lükse yöneldikleri haberleri gazete manşetlerinde. Anlaşılan, yeni müdürlerimiz acayip lüksten hoşlanıyor, şatafatı seviyorlar. Kimi,100 milyarlık makam aracı siparişi veriyor. Kimi, makam odalarını lüks mobilyalarla döşüyor. Kimi de mevcut binaları bile beğenmeyerek İlçe Milli Eğitimi müstakil, lüks binalara taşıyor. 

   
       Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, Kaymakamlık binasında bulunan ve birkaç yıldır kullanılan yeni hizmet binasını beğenmiyor olsa gerek ki taşınma ihtiyacı duyuyor. Ne yapıyor?  “Beylikdüzü, Bizimkent  konutları içindeki Bizimkent İlkokulu bahçesinde yapılan ve bu yıl eğitime açılması planlanan yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli anaokuluna el koyuyor ve oraya taşınıyor. Burada eğitim görecek olan öğrencileriyse, Beylikdüzü’nde 35 civarında olan özel  anaokuluna müşteri olarak sunuluyor. 

    
      MEB  4+4+4  Eğitim Sistemine geçerken, derslik ve fiziki koşulların yetersizliğini öne sürerek –ki yetersizdi- okullara eğitim müfettişlerini salmıştı. Öyle ki okulların idareci odalarının  yarısına varana kadar sınıf yapmaya zorlamış, labaratuvarları, işlikleri, sosyal alanları ellerinde mezura alıp tek tek ölçerek dersliğe çevirtmişlerdi. Hatta bu konuda öyle titizlerdi ki bütün okulları, okul müdürlerini müfettişlere yeniden kontrol ettirmişlerdi. Şimdi ne değişti de milli eğitim yetkilileri bu kadar rahatladılar? Aynı hassasiyeti göstermemek için değişen nedir? Anlaşılır şey değil. Demek ki; Türkiye’de on binlerce derslik açığı yok, çocuklarımız okullarda üst üste eğitim görmüyorlar. çook mesafe almışız da haberimiz yok.

   
     Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kaymakamlık binasında bulunan eski büroları boş beklerken, devletin anaokulunda eğitim görecek yüzlerce öğrenci, okullarına el konulduğu için, Beylikdüzünde faaliyet gösteren 35  özel anaokuluna müşteri haline getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine buradan sesleniyoruz. Birinci derecede dikkate alınması gereken konu öğrencilerin istihdamıdır. Vatandaşın, vatandaşın çocuğunun okulunu gasp edemezsiniz. O okulun bütün maliyeti, amacı, çocuklarımıza hizmet içindir. Sizin rahatınız ya da lüksünüz için değil. Sizleri bunu böyle kabul etmeye ve büyük bir ayıptan dönerek Anaokulunu öğrencilere bırakmaya davet ediyoruz.

   
       Devleti yönetenler, Türkiye’de birçok sorunun ortadan kalktığını, şu kadar duble yol, bu kadar hastane, bilmem kaç bin derslik yaptıklarını söyleseler de, nüfusumuz artması, ihtiyaçlarımızın çoğalması nedeniyle yapılan bu yatırımların yine de yetersiz kaldığını toplumun ihtiyaçlarını karşılayamadığına şahit oluyoruz. Eğitimde durumun daha da vahim olduğunu görüyoruz.Her geçen gün sorunlar azalacak yerde artmaktadır. Bina yetersizliği ve derslik sayıları veya kapasiteleri bu olumsuzlukların en başında gelmektedir. Hal böyleyken, gereksiz israfa ve şaşaya ne gerek var? Bu ülkenin imkanları kişilerin keyfine göre değil, kurumların ihtiyaçlarına göre kullanılması gerekir. Beylikdüzü’nde anaokulu ihtiyacı var ki buraya milyonlarca lira masraf edilmiş. Şimdi, milli eğitimin yöneticileri “bizim için anaokuluna gidecek öğrenciler ve velileri değil bizim ihtiyacımız önemli” mi demek istiyor? Milli Eğitim Müdürlüğünün sayın yetkililerine yeniden hatırlatıyoruz. Böyle bir lüksünüz yoktur. Bu dünyada “hak” diye bir şey varsa bu sizin hakkınız değildir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eski yerinize taşınarak, Anaokulu olarak inşa edilen mevcut binanın öğrencilere terk edilmesini istiyoruz. Konunun takipçisi olacak ve ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla konuyu görüşeceğiz.

 
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen

                                                                                                                                                                   Şb.Bşk                                                                                       
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 9 yıl Önce

kesinlikle haklısınız,anaokulu olarak inşa edilen ve birçok öğrencinin eğitim göreceği bir mekanın istila edilmesi hiç te etik olmadı....

ÖĞRTMN
ÖĞRTMN - 9 yıl Önce

sorsanız halka hizmet için varız derler...

sefam olsun
sefam olsun - 9 yıl Önce

Müdürüm sefa için balkona bambu takımda koymusmudur acaba!

EĞRİ BİTİRİM SEN
EĞRİ BİTİRİM SEN - 9 yıl Önce

Beylikdüzü İlçe millii eğitim müdürünün görevde nasıl yükseldiği malum....icraatların nasıl olduğu da ortada...ya feyz alınacak iş yapın,YA FEZlekelik iş....

Öğretmen
Öğretmen - 9 yıl Önce

Ya bu Enver Demir sendikacılığı bir meslek olarak görüyor. Kendimi bildim bileli, hep başkan, Milletvekilinadayı oluyor. Bir türlü de milletvekili olmuyor. Göstermelik bir seçimle tekrar başkan oluyor. Karşısına aday olarak öğretmenleri çeşitli yollarla bertaraf eden bu kişinin hak ve hukuktan bahsetmesi çok abes.

Sendikacı
Sendikacı - 9 yıl Önce

Bu site öğretmenlerin hakkını savunan bir site mi, yoksa TES in yayın organı mı?

Beylik Düzü
Beylik Düzü - 9 yıl Önce

1 Beylikdüzünün okul öncesi eğitim kurumuna ihtiyacı var mı? 2 Var ki İl özel idaresi tarafından bu okul yaptırıldı. 3 2008 de ilçe olan Beylikdüzünün bu tarihten beri kullandığı Hükümet konağında hizmet bölümü varmıydı ? vardı. 4 Mevcut yerin suyumu çıktı yoksa ilçe meb md. saltanat merakı mı bir buçuk tirliyona mal olan binayı işgal etti . Bunu Beylikdüzüne açıklasınlar.

bylkdz ogrtmn
bylkdz ogrtmn - 9 yıl Önce

Hizmeti halkın ayağına getiren sayın ilçe Müdürümüzü tebrik ediyorum. Göreve geldigi gunden beri Beylikdüzünun eğitim nitelik ve niceligini artırmanın gayreti ve çabası içinde olan vizyon ve Misyon sahibi sayın Müdürümüzü tebrik ediyorum. Güneşin balçıkla sivanmayacigini cümle alem bilir ama biz yine de kıskananlara şifa dileyelim. Tesin kimyası ve psikolojisi bozuk. Neyseki kervan tam gaz yürümeye- hizmet üretmeye vatanın tüm sathinda olduğu gibi Beylikdüzünde de hedefe kilitlenmiş bir ok misali hızla ilerliyor. Millete hizmeti hakka hizmet bilen bir anlayış iş başında.


SIRADAKİ HABER