İMAM HATİP OKULLARININ KONTENJANLARI YETERSİZ KALDI

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrullah Aydın " İmam hatip Ortaokullaraının kontenjanı yetersiz kaldı " dedi.

İMAM HATİP OKULLARININ KONTENJANLARI YETERSİZ KALDI
 
      Kesintisiz eğitimden kesintili eğitime geçiş ve katsayı zulmünün sona ermesi ile birlikte, İmam Hatip Liseleri’nin ortaokul kısmı ile birlikte, müstakil İmam Hatip Ortaokuluna dönüşen okullarımıza talep hızla arttı. İstanbul’da her ilçede 2-3 okul İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürüldü. Ancak bu okulların kayıt kontenjanları daha ilk günlerde doldu.  Öyle ki 250 kayıt planlanan İmam Hatip Okullarına 600 müracaat oldu. Özellikle İstanbul’da birçok ilçede müstakil İmam Hatip Okuluna dönüştürülen okulların kıyada köşede kalmış, derslik sayıları az olan okulların belirlenmiş olması bu sıkıntının temel nedeni oldu.  Hatta dönüşen birçok okulun idarecilerinin durumu fiyasko gösterebilme amacı ile kayıt yaptırmamak için tüm dirençlerine rağmen yine de kontenjanların iki katı bir kayıt talebi oluştu. Çok sayıda veli sendikamızı arayarak çocuğunu İmam Hatibe kayıt ettirmek istediğini, ancak kontenjan kalmadığı yönünde serzenişlerde bulundu.
       Kayıt yaptırmak için İmam Hatiplere koşan velilerimizin yarısının üzülerek dönüyor olması kabul edilir bir durum değildir. Bu durum görmezden gelinemez.  Yetkili mercilerin çözüm oluşturması kaçınılmazdır. Bu serzenişleri tüm yetkililere duyurup, daha okullar açılmadan velilerin bu taleplerinin karşılanması yönünde çalışma yapmalarını bekliyoruz.
 
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER