İŞTE MEB'İN ÖZÜR DURUMU İLE İLGİLİ SON GÖRÜŞÜ

AES Genel Başkan Yardımcısı Fatih KAYA' nın Atama Ve Yer Değiştirme Grup Başkan Vekili Bekir ERDOĞAN ile yaptığı görüşme sonucunda, kendisine yönelttiği sorulara karşılık Sayın ERDOĞAN şu cevapları vermiştir.

İŞTE MEB'İN ÖZÜR DURUMU İLE İLGİLİ SON GÖRÜŞÜ
  
 
 Soru: Özür durumu tayinlerinin Eş, Sağlık, Öğrenim, Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri bir mi değerlendirilecek?
           Cevap: Özür durumu tayinlerinin hepsi bir değerlendirilecek.
 
           Soru: Öğrenim özrü tayinlerinde “yüksek öğretim kurumların bulunduğu yer” olarak neresi kastedilmektedir?
           Cevap: İldeki norm açığı olan bütün okullar kastedilmektedir.
 
           Soru:  İl içi tayin isteyenlerin, özürlerinin tayinlerinden sonra gerçekleşmesine rağmen niçin sayfaları açılmıyor? Sorun mu var?
           Cevap: Sorunlar giderilmeye çalışılıyor. Eğer sorunları giderilmemiş öğretmenlerimiz var ise kurumunun bulunduğu il MEM lerin bilgilendirilmesi gerekmektedir.
 
           Soru: Görevli olduğu öğretim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm fazlası olan, re sen veya tercihleri dahilinde il içi yer değişikliği yapan öğretmenlerin özür durumu tayinlerine başvurma hakkı var mıdır?
           Cevap: Görevli olduğu öğretim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm fazlası olan öğretmenlerin özür durumu tayinlerine başvuru hakkı vardır. Eğer sorunları devam ediyorsa kurumunun bulunduğu il MEM lerin bilgilendirilmesi gerekmektedir.
 
           Soru: Sağlık özrüne başvuranlarda herhangi bir süre şartı aranacak mı?
           Cevap: Hayır her hangi bir süre şartı aranmayacak.
 
 
          Anadolu Eğitim Sendikası olarak Atama Ve Yer Değiştirme Grup Başkan Vekili Sayın Bekir ERDOĞAN'A içtenlikle verdiği cevaplardan dolayı teşekkür eder, öğretmenlerimizin yer değişikliği dönemini sorunsuz bir şekilde atlatmalarını dileriz.


ANADOLU EĞİTİM SEN 
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER