İstiklâl Marşı Krizi

Sosyal Bilimler MYO da İstiklal Marşı Rahatsızlığı.

İstiklâl Marşı Krizi

Sosyal medyada, Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet töreninde "İstiklal marşı okutulmadı" şeklindeki ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet töreni tek birimde değil, farklı birimlerde de yapılmıştır.  

İstiklal Marşımız sadece, Meslek yüksekokulları koordinatörü ve aynı zamanda Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç Dr. Zekeriya lşık'ın  müdürlüğünü yaptığı Sosyal Bilimler MYO tarafından organize edilen ve meslek yüksekokulları kampüsünde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde okunmamış, Saygı duruşunda bulunulmamıştır.

Bu zaafiyet sadece MYO da gösterilmiştir.İstiklal Marşını es geçen, şehitlerimize saygı duruşunda bulunmayan bir şahsın, bir yöneticinin konuşmasında Çanakkale ruhundan, 15 Temmuz ruhundan bahsetmesi ne derece inandırıcı olabilir? Diğer birimlerimizde İstiklal marşımız coşkulu bir şekilde, öğrencisinden velisine, akademisyeninden misafirine kadar herkesin katılımı ile okunmuştur.

Üniversitemizin de itibarını zedelemeye yönelik, art niyetli bir tavır olarak değerlendirdiğimiz bu ihmalin (!) derhal hesabı sorulmalıdır. Meslek Yüksek Okullarının organizatörü olan Doç. Dr. Zekeriya Işık hakkında işlem yapılmalıdır.

Ağzından insani değerleri, eski Türkiye ifadelerini hiç düşürmeyen bu şahsa soruyorum ; İstiklal marşından neden rahatsız oldun? İstiklal marşımızın okunmamasındaki gerekçeniz nedir? Yoksa sözde "açılım" tortularını tazelemek mi istiyorsunuz? Sayın Organizatör, unutma ki bu eşsiz eser; Bilge Kağan'ın Orhun Yazıtlarında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unda dillendirdiği gibi Türk milletine, umutsuzluğa kapılmamayı, nihai zaferin mutlak surette "Hakk'a tapan" Türk milletinin olacağını müjdelemektedir.

Özellikle günümüzde, milli şairimizin bu haykıran seslenişinin, yürekten tekrarlamak hepimizin milli görevidir. Hassasiyetimiz, milletimizi asırlarca ayakta tutmaya yetecek olan İstiklal Marşımızın ruhunun kavranmasıdır.

Bu duyguların, genç nesillere yeniden diriltilmesi ve mensubu olduğumuz Büyük Türk Milleti'nin öz değerlerinin yaşatılmasıdır. Bugün MYO da yaşanan bu olayı kabullenmemiz ve görmezden gelmemiz mümkün değildir.

Milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olan İstiklal Marşımızın MYO da okunmaması nedeniyle, ilgili organizatör Doç. Dr. Zekeriya Işık hakkında, Üniversite Yönetimimizin gereğini yapacağına inancımız tamdır.

Bizler, Yetkili Sendika olarak, bu şahıs hakkında idari ve adli soruşturma açılması için gerekli girişimlerde bulunulacağız. Takipçisiyiz. Türk Eğitim-Sen olarak bir kez daha milli şairimizi, vatani görevini yaparken ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

Selim Aydın

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2019, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER