Kamusen İstanbul Şubeleri memurların taleplerini gündeme getirdi

6 Ekim Cumartesi günü Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde bir araya gelen Türkiye KamuSen İstanbul Şube Başkanları bir süre basına kapalı olarak gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın açıklaması yaptılar.

Kamusen İstanbul Şubeleri memurların taleplerini gündeme getirdi

Başkanlar adına söz alan Kamusen İstanbul İl Başkanı Remzi Özmen, Batman-Gercüş’te Mehmetçiğimize yapılan hain ve alçak saldırıyı nefretle kınadığını dile getirdi. 

Başkan Özmen "Şehitlerimize Yüce Allah tan rahmet diliyoruz.Şu bilinmelidir ki, Türk Milletine yönelik hiçbir saldırı karşılıksız kalmayacak ve misliyle karşılık bulacaktır. Türk Milleti tüm kesimleriyle her türlü iç ve dış tehdide karşı birliğini beraberliğini muhafaza edecek ve bu birliğin mihengtaşı- çimentosu Türkiye Kamu Sen olacaktır. Kamu çalışanları olarak bizler bu ve benzeri saldırlar karşısında her zaman milletimiz ve devletimizin yanında olacağımızı herkesin bilmesini isteriz." dedi.

"Ülkenin gündemi ile ilgili hassasiyetimiz asla tartışılmaz. Ancak bu yoğun gündemde Kamu Çalışanlarımızın taleplerinin de yönetenlerimizce dikkate alınmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullanan Başkan Özmen Kamusen'in talep ve önerilerini sıraladı:

Aşağıda belirttiğimiz talep ve önerileri kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.

1-24 Haziran Genel seçim sürecinde Kamu Çalışanlarının ilgilendiren hususlardaki vaatlerin gereğini talep ediyoruz. Özellikle 3600 ek göstergenin bir an önce diğer kamu çalışanlarını da kapsayacak şekilde çıkartılmasını,

2-Kamuda her türlü görevde yükselme ve işe almalarda mülakatın kaldırılması, ÖSYM gibi güvenilir kuruluşlar marifetiyle yapılacak sınavların esas alınmasını,

3-Kamuda dernek, vakıf, cemaat, kişi ve zümrelerin etkinliği yerine liyakate, adalete dayalı bir görevde yükselme anlayışının oluşturulmasını,

4-Anayasamızın 128. Maddesi gereğince Devletin işleri Devlet Memurları eliyle yürütülür hükmünün devam ettirilmesi, devlet işlerinin devlet memuru olmayanlara havale edilmemesini

5-Sözleşmeli personel yerine kadrolu memur alınmasını, mevcut sözleşmelilerin bir an önce kadrolu yapılmasını,

6-Kamuda çalışanlara yönelik saldırılara karşı caydırıcı önlemlerin alınmasını, mevcut cezaların arttırılmasını,

7-Kamu Çalışanlarının okul öncesi çağı çocukları için kreş açılması, öğlen yemekleri, düzenli dinlenme odaları ve servis hizmetlerinin verilmesini

8-Üniversitelerimizin bağımsız birer ilim yuvası olması için Rektörlük ve Rektör yardımcılarının atanmasında daha demokratik bir yol izlenilmesi bu ilim yuvalarımızda liyakatli insanların göreve getirilmesinin önü açılmalıdır.

9-Andımızın okullarda okutulmasıyla ilgili yeniden bir düzenlenmenin yapılması ve 29 Ekimde taşınacağı söylenen Havaalanının adının mevcut adıyla (Atatürk Hava Limanı) taşınmasını ve adının değişmemesini talep ediyoruz.

10-Görevde yükselmelerin hakkaniyet ölçüsünde yapılmasını, her türlü görevlendirmeye son verilmesini

11-Başta sağlık çalışanı olmak üzere tüm memurlarımızın mesai saatleri dışında çalışmalarının mesai içi çalışmalarına göre minimum iki katı olmasını, Bayramlarda bu rakamın dört katına çıkartılmasını talep ediyoruz.

12-Memurumuzun enflasyona ezdirilmemesi için aylık enflasyon artışlarının derhalde maaşlara aktarılması ile ilgili bir çalışmanın yapılması

13-2017 yılında çalışanların 13000 liralık kazancına %15 vergi kesintisi yapılırken 2018 yılında bu oran 14.800 liraya 2017 yılında 30000 liralık kazanca %20 vergi uygulanırken 2018 yılında 34.000 lira kazanca %20 uygulanmaktadır. Oysa enflasyon rakamları resmi verilere göre %24 tür. O halde bu rakamların yeniden güncellenmesi % 15 lik dilimin en düşük 14.800 lira yerine 16.000 liraya 34.000 liranın da 40.000 liraya çekilmesi bir haktır. Bu konuda gerekli adımlar mutlaka atılmalıdır.

14-Görev tanımı yapılmayan memurlarımızın görev tanımlarının yapılması ve yeteneklere göre çalışabilecekleri bölümlere verilmesi, özellikle kamuda alanında uzmanlaşmış kişilerin başka alana verilip etkisizleştirilmemesi beklentimiz vardır.

15-Yerel Hizmetlerde Belediye çalışanlarımızın Sosyal Denge Sözleşmeleri sürekli mahkemelere taşınmakta, bu konuda birçok Belediyede çifte standartlar uygulanmaktadır. Kimi belediyeler sendika dayanışma aidatı altında yetkili sendika dışındaki üyelerden iki kat daha fazla kesinti yapmaktadırlar. Danıştay’ın iptal kararına rağmen bu uygulamalar hukuksuzca sürdürülmektedir.

Bu tartışmaların son bulması için yapılan sözleşme kadar bir rakamın herkese eşit olacak şekilde maaşlara yansıtılması daha adil olacaktır.

Kamu Çalışanlarımızın bunların dışında elbette pek çok sorunu vardır. Ancak tüm kamu çalışanları yukarıda belirttiğimiz hususlarda beklenti içerisindedirler. Çalışma barışının sağlanması, memurumuzun işini daha verimli bir şekilde yapması için yukarıda belirttiğimiz sorunların acilen çözülmesini Türkiye Kam Sen İstanbul Şubeleri ve tüm Kamu Çalışanları adına talep ediyoruz. Bu taleplerimizi gereğini ve sorunların çözümünü hükümetimizden beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz..

Remzi ÖZMEN

Türkiye Kamu Sen Şubeleri adına İstanbul İl Temsilcisi

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER