KARA 12 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ SİLELİM !

Kara 12 Eylül'ün İzlerini Silelim

KARA 12 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ SİLELİM !
Türk Eğitim Sen Dörtyol Temsilciliği olarak 12 Eylül’ün 32 yılında Karakese Kenan Evren İlkokulunun adının değiştirilmesi için dilekçe verdik. Hatay 2 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Akça, Temsilcilik Başkanımız Fatih Saygılı, okul temsilcimiz Bilgehan Arı ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Erdoğan Asarkaya’ya yaptığımız nezaket ziyaretinde, İlçemizdeki eğitim sorunları, norm kadro fazlası öğretmenlerimizin durumu, okullar arası öğrenci nakillerinde yaşanan sorunlar konularını görüştük. Görüşmemizde günün anlamına binaen de Karakese Beldesinde bulunan Kenan Evren İlkokulunun adının değiştirilmesi için de dilekçe verdik.
 
Temsilcilik Başkanımız Fatih Saygılı ile birlikte imzaladığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Asarkaya’ya sunduğumuz dilekçede’ Kenan Evren ‘’ adının artık toplumda pek hoş karşılanmayan bir isim olduğunu, bu ismin yerine okula; geçmiş dönemlerde 20 yıl beldede kesintisiz muhtarlık yapan, okulun yapımında bizzat çalışan ve çok büyük emeği geçtiği bilinen  mahalle sakinlerinden merhum  Muhtar İbrahim Bülbül adının verilmesini istedik.
 
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdoğan Asarkaya da, sendikamızın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu girişimini anlamlı bulduklarını, yasanın ilgili hükmünün ‘’  ’Daha önce öğretim kurumlarının bina ve tesislerine verilmiş olan adlar muhafaza edilir. Ancak, sonradan kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları, il millî eğitim müdürünün önerisi ve il millî eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ile iptal edilir ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilir.‘’ şeklinde düzenlendiğini bu konuda yetkinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik makamında olduğunu dilekçeyi ilgili makama ulaştıracaklarını söyledi.
 
Bu isim değişikliği Mahalle Sakinlerinin, Belde Yöneticilerinin, Velilerin ve Eğitimcilerinin isteği ve beklentisidir. Biz Türk Eğitim Sen olarak bu isim değişikliği için gerekirse belde ve ilçe genelinde bir imza kampanyası başlatabiliriz. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Valiliğimizin bu konuda velilerin ve eğitimcilerin bu haklı isteğine duyarsız kalmayacaklarını umuyor ve diliyoruz.
Kamuoyuna Saygılarımızla
  Yaşar Gürakan
   Tes Hatay 2 olu Şube Sekreteri
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER