KAYMAKAMLAR VE VALİLER, TUHAF TUHAF YAZILAR YAYINLIYORLAR'

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Kaymakamlar ve valiler, tuhaf tuhaf yazılar yayınlıyorlar, 'eğer kravatını takmayanı görürsen, soruşturma açacaksın' diyorlar. Aç kardeşim. Ne olur, en fazla Anayasa Mahkemesi'nden geri döner çünkü bu, bir sendikal eylemdir"

KAYMAKAMLAR VE VALİLER, TUHAF TUHAF YAZILAR YAYINLIYORLAR'

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kaymakamlar ve valiler, tuhaf tuhaf yazılar yayınlıyorlar, 'eğer kravatını takmayanı görürsen, soruşturma açacaksın' diyorlar. Aç kardeşim. Ne olur, en fazla Anayasa Mahkemesi'nden geri döner çünkü bu, bir sendikal eylemdir" dedi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde sendika temsilcileri ve üyeleriyle bir araya gelen Yalçın, örgütlülüğün önemini anlattı.

Hükümetle zam pazarlığı yapıldığında, işin niteliğinden ziyade sendikaların üye sayısına bakıldığını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Örgütlülük anlamında 'babalar' kadar örgütlü değiliz. Bu ülkede kimseye ihtiyacı olmayanlar iş adamlarıdır, yani 'babalardır'. Türkiye'de örgütsüz olan bir iş adamı gösteremezsiniz. Bizdeki örgütlenmenin temel sıkıntı ise çokbilmiş kişilerdir. 'Sendika ne işe yarıyor?' şeklindeki yaklaşımlar, kafaları karıştırabiliyor. Fakat şimdiye kadarki tüm kazanımlar, sendika sayesindedir."

Yalçın, örgütlü olunduğu takdirde istediklerine ulaşabileceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hiçbir şey bize himmetle verilmedi, zorlayarak aldık. Şu anda kamuda eylemlerimiz devam ediyor. Nöbet, sivil itaatsizlik, kamuda başörtüsü eylemlerimiz var. Kaymakamlar ve valiler, tuhaf tuhaf yazılar yayınlıyorlar, 'eğer kravatını takmayanı görürsen, soruşturma açacaksın' diyorlar. Aç kardeşim. Ne olur, en fazla Anayasa Mahkemesi'nden geri döner çünkü bu, bir sendikal eylemdir. Eğitim-Bir-Sen olarak 'kravat takmak zorunda değiliz' diyoruz. Türkiye'de devrim kanunları var, şapka takmayanlar devrim kanunlarına göre şu anda suç işliyorlar. Önce kanunu uygula. Bize uyguladığın Kenan Evren yönetmeliğidir."

Toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, öteki ilgililer ve sendika üyeleri katıldı.

 
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER