KESK EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

Toplu sözleşmeyi protesto etmek için AŞTİ önünde toplanan KESK üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakalığına yürüdü

KESK EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ
 

Memurların toplu sözleşme protestosuna, polis biber gazıyla müdahale etti. KESK, hükümet ile memurlar arasındaki toplu sözleşmeyi proteszto etmek için Çalışma Bakanlığı’na yürüdü. KESK’in eylemine, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon’dan gelen memurlar da katıldı. Ancak Çalışma Bakanlığı önünde basın açıklamasının ardından Kızılay’a doğru yürüyüşe geçen KESK üyelerine Celal Bayar Bulvarı üzerinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Memurların eylemi, AŞTİ’de başladı. Kortej halinde AŞTİ’den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakalığına yürümeye başlayan grup, “hükümet zammını al başına çal”, “devlete güdümlü sendikaya hayır” ve “her yer taksim her yer direniş” slonganları attı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de yaptığı açıklamada, hükümeti yüzde 22 refah kaybı olan emekçilerin ücretlerine yüzde 3 ile yüzde 7 aralığında artışı yeterli gördüğü söyledi. Memur-sen’in toplu sözleşmeyi yangından mal kaçırır gibi imzaladığını söyleyen Özgen, “Hükümetin brüt 175 liralık zammına evet diyerek, hükümetin ilk teklifinin bile altında bir zammı kabul etti. Bu sayede yaklaşık 2 milyon kamu emekçisi, Memur-Sen aracılığıyla hükümetin ilk teklif ettiği 3+3 sefalet artışının bile altında bir zam oranı ile yaşamaya mahkum edildi” dedi.

Oturma eylemi yaptılar

Açıklamanın ardından Bakanlık önünde yarım saat oturma eyleminde bulunan grup, Kızılay’a doğru yürümek istedi. Bosna-Hersek Caddesi’nin Milli Kütüphane tarafında TOMA ve çevik kuvvetlerle barikat kuran Emniyet güçleri, grubun Kızılay’a yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine grup oturma eylemine başladı. Emniyet güçleri, eylemin yasal olmadığı ve müdahalede bulunacağı uyarısında bulundu. Gruptakiler, uyarı üzerine Bahçelievler’deki ara sokaklara dağıldı. KESK üyelerine Celal Bayar Bulvarı üzerinde ise, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER