"KHK bir kez de çalışanlara müjde getirsin"

Geylan, “Dileriz, araçların kış lastiği sorununu dahi KHK ile çözen Hükümetimiz, seçim öncesinde yapacağı düzenlemelerle eğitim çalışanlarına müjdeler verir” dedi.

"KHK bir kez de çalışanlara müjde getirsin"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un, Meclis’ten alınan yetki çerçevesinde seçim öncesinde Hükümetin KHK yayınlayacağına dair sözlerini değerlendirerek, Hükümetten bu KHK’larda eğitim çalışanlarının taleplerini karşılamasını beklediklerini bildirdi.

Geylan, “Dileriz, araçların kış lastiği sorununu dahi KHK ile çözen Hükümetimiz, seçim öncesinde yapacağı düzenlemelerle eğitim çalışanlarına müjdeler verir” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Meclisten alınana yetki çerçevesinde Hükümetin seçim öncesi KHK yayınlayacağını ifade etti. Eğitim çalışanları olarak Hükümetten bu KHK’larda taleplerimizi karşılamasını beklediğimizi ifade ediyoruz.

Görüyoruz ki;

-Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması

-Ek gösterge oranlarını 800 puan artırılması

-Yardımcı hizmetlilerin ek göstergeden yararlandırılması

-Ataması yapılmayan öğretmenlerin istihdamının sağlanması

-Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması

-Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi

-Eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi

-Bayram ikramiyesi verilmesi ve benzeri vaatler bütün partilerin seçim beyannamelerinde belirgin şekilde yer aldı. Bu tablo, sadece yıllardır ‘Ben yaptım oldu’ anlayışını karakteri haline getirmiş olan siyasetin marifetinin sonucu değildir tabii ki; bu gelinen nokta, büyük çoğunlukla sendikal mücadelenin sonucudur.

Yukarıda ifade edilen ve edilmeyen daha onlarca husus, sendikamızın yıllardır değişik düzlemlerde defalarca Hükümetle yapılan görüşmelerde ısrarla gündeme getirdiği tekliflerdendir.
Sendika olarak yıllardır bu haklarımızın gerçekleşmesi için gayret ortaya koymakta, kamuoyu oluşturmaya çalışmakta, taleplerimizi gündemde tutmaya çaba sarfetmekteyiz.

İşte sendika bunun için vardır. Dileriz, tez zamanda beklentiler hayata geçirilir.
Dileriz, araçların kış lastiği ‘sorununu’ dahi KHK ile çözen Hükümetimiz, seçim öncesinde yapacağı düzenlemelerle eğitim çalışanlarına müjdeler verir. Takipçisiyiz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER