KURUCU MÜDÜRLÜKLER BONUS OLARAK MI VERİLİYOR ?

KURUCU MÜDÜRLÜKLER BONUS OLARAK MI VERİLİYOR ?
             Beylikdüzü Sosyal-Ekonomik açıdan olduğu kadar,  Eğitim-Öğretim faaliyetleri açısından da İstanbul’un  başa güreşen 3-5  İlçesinden  biridir.  Dolayısıyla; Okul Müdürlükleri tabiri caizse kapanın elinde kalıyor.
 
          Beylikdüzünde Mart 2013 te bitirilip,  Haziran 2013 te Okul dönüşümlerinden dolayı öğretmen ataması yapılan 5 okuldan biri olan, TOKİ M. Akif  Ersoy Ortaokulu’na Matematik Öğretmeni Yıldız GÜZEL Kurucu Okul Müdürü olarak ( 6 aydır bu okula atanacağı İlçede konuşuluyor) ; Yakuplu Evliya Çelebi İlkokuluna ise başka bir okulun Müdür Yardımcısı olan Süleyman TOPSAKAL Kurucu Müdür olarak atanıyor. Geri kalan okullara ise henüz torpilli adam bulamamış olmalılar ki atama yapılmamış.
 
      Yeni açılacak okullara birileri atanacak ki, okulun normu oluşturulsun, okullar eğitim-öğretim yılına hazırlansın denilebilir ve böyle de bir ihtiyaç var. Ancak; bu okullara öğretmen ataması yapmışsınız. Bu arada kurum dönüşümlerinden dolayı onlarca tecrübeli okul müdürü norm kadro fazlası durumuna düşmüş, bunları bu kurumlara atamamışınız. Atanma isteğinde bulunanların dilekçelerini göz ardı etmişsiniz. Şimdi, Yönetici Atama Yönetmeliğine göre; 3-5 gün sonra zorunlu olarak açık ilan edeceğiniz kuruma, yangından mal kaçırırcasına  Cuma günü mesai bitimine denk gelecek şekilde Kurucu Okul Müdürü atıyorsunuz.  Bu iki Kurucu Müdürlük görevlendirmesinin anlamı nedir ? Akla gelen en uygun seçenek şu ; Bu iki arkadaş mensubu bulundukları sendika dolayısıyla, ya da özel yetenekleri göz önüne alınarak bu Okullara Müdür edilmek isteniyor ama,  belli ki atama komisyonunun vereceği 30 puan yeterli olmayabilir. 30 Puan yetmezse bir 10 puanda kurucu müdürlükten  bonus yapalım ki yerleri garanti olsun demiş amirlerimiz.
 
    Yüzlerce kişi, hak ve hukukuna razı gelerek üstelik  kurumların açık ilan edilmesi ve  uygun şartlarda rekabet beklerken , bu yapılan atamaların yönetmeliğe uygun gibi görünse de, etik kurallar açısından doğru olmadığı ve eğitim camiası tarafından hoş karşılanmadığı aşikardır.   
 
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen İstanbul
9 Nolu Şube Bşk.
                                                                                                   
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 11 yıl Önce

Ama siz de biliyorsunuz ki mülakatta vereceğiniz 30 puan kurucu müdürlükten vereceğiniz 10 puan da yandaş olmanın dışında hiçbir vasfı olmayan birinin Müdür olmasına yetmeyecek.

Ökkeş GARİP
Ökkeş GARİP - 11 yıl Önce

YILDIZ GÜZEL, EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE YÖNETİMİNDEN YUNUS GÜZEL'İN EŞİ DR.HAYDAR ASLAN İLKOKULUNDA MD.BŞ.YRD. İKEN ALAN DEĞİŞTİRİP YAKUPLU 125.YIL İMAM HATİP ORTAOKULUNA MATEMATİK ÖĞRETMENİ OLARAK GEÇTİ.NEDEN ACABA?SÜLEYMAN TOPSAKAL EĞİTİM BİR-SEN BEYLİKDÜZÜ İLÇE YÖNETİMİNDEN YAKUPLU 125.YIL İMAM HATİP ORTAOKULU MD.YRD.

SIRADAKİ HABER