MEB ÖĞRETMENİN PARASINA GÖZ DİKTİ

MEB ÖĞRETMENİN PARASINA GÖZ DİKTİ
      Milli Eğitim Bakanlığından bir bomba daha ...
   

     Teog ile başlayan; Lys Ygs ile devam eden, performans ucubesi ile yok artık dedirten Bakanlık son olarak Kendi Bütçesinden çıkmamasına rağmen,Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK ) Uygulama Sınavında görev yapan Öğretmenlerin Parasına göz dikti...
 
   Şimdiye kadar, sabah 07.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında, sınav değerlendirme komisyonlarında aralıksız görev yaparak, günlük 230 ila 260 tl arasında ücret alan öğretmenlerimizin ücretleri arttırılacağına 130 ila 146 tl.arasına indirilerek neredeyse yarı-yarıya düşürülmektedir.
 
    MTSK Kursuna katılan adaylardan alınan ücretlerden ödenen bu ücretlerden neden yarı-yarıya kesintiye gidiliyor ? Öğretmene ödenen ücrette indirime giden bakanlık kursiyerden aldığı ücreti de düşürdü mü ? Cevabı hayır … Kursiyerden aynı ücreti alıyorsunuz ancak ; öğretmenin ücretini kesiyorsunuz… Bur da hak nerde ? adalet nerde ? Milli Eğitim bakanlığının öğretmenden keseceği paraya mı ihtiyacı var ?
 
  Bakanlık böyle bir karar alırken paydaşları olan öğretmenlere ve onları temsil eden sendikalara danıştınız mı ? Yoksa,ben yaptım oldu mantığı ile mi bakanlık yönetiliyor. Bu keyfiyete bir son verilmelidir. Öğretmenlerin kazanılmış hakkı olan ücretlerini keserek işlerinizi yürütemezsiniz.
 
  Türk eğitim Sen olarak, hak gaspına izin vermeyeceğiz. Gerekirse üyelerimize sınavlara katılmama ve boykot etme konusunda teşvik ederiz. İnanıyoruz, böyle bir tepkiye bütün öğretmenler de destek verir.
 
     Öğretmenin MTSK ücretlerinden elinizi çekiniz  …
    
     Hak gaspına izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz…
 
 
Enver DEMİR
Türk  Eğitim-Sen
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk
 
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER