MEB ÖZÜR GRUBU İLE İLGİLİ EK YERLEŞTİRMEYE HAZIRLANIYOR.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliğinin Özür Grubuna Dair Sitemize Göndermiş Olduğu Basın Açıklaması

MEB ÖZÜR GRUBU İLE İLGİLİ EK YERLEŞTİRMEYE HAZIRLANIYOR.
Anadolu Eğitim Sen Özür Grubu Basın Açıklaması 
 
Son on gündür gazete ilanı ve sendikal eylemlerle büyük bir baskıya dönüşen adil yer değiştirme taleplerinin bir sonucu olarak bakanlığın 2012 Ağustos Dönemi Özür grubu kapsamında bakanlığın EK YERLEŞTİRMEYE hazırlandığını açıklamıştık. Hatırlatmak gerekirse:
  
  
MEB Özür Grubu Ek Yerleştirmeye Hazırlanıyor
  
Bakanlık, 1. başvuruda başvurusu kabul edilmiş olanların YENİDEN BAŞVURU YAPMASINA GEREK KALAMAYACAK ŞEKİLDE 3. kez yerleştirilmesi için bir çalışma yapmaktadır. İlk iki aşamaya rağmen yer değiştiremeyen (değiştiremeyecek olan) 8 bin kadar öğretmenin tamamının da bu ek yerleştirmede yer değiştireceği ön görülmektedir.
 
 
 
Bu yeni durumun, Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in açıklamalarının yarattığı beklenti dışında bizzat bakanlıkça atılan bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bir ek yerleştirme ile 8 binden fazla öğretmenin derdinin sona ermesi bizi mutlu eder ancak, ilk başvuruyu onaylatamayanların sorunlarının sürmesini kabul edemeyiz.
 
 
 
Gerek bakanlık gerekse de Başbakanlıkça atılabilecek tüm adımları izleyerek sendikal duruşumuzu bu gelişmelere göre belirleyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER