MEB, Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin mağduriyetini gidermelidir

Eğitim-Bir-Sen, Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin hizmet sürelerinin hesabında 31 Ekim 2018 tarihinin esas alınması noktasında düzenleme yapılmasını talep etti.

MEB, Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin mağduriyetini gidermelidir

Eğitim-Bir-Sen Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri çerçevesinde Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin hizmet sürelerinin hesabında 31 Ekim 2018 tarihinin esas alınması noktasında düzenleme yapılmasını talep etti.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, il içi ve iller arasında isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri duyuruları İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında yayımlanmıştı. Söz konusu duyurularda yer değişikliği başvurusunda bulunmak için aranan üç yıllık hizmet süresinin hesabında 30 Eylül 2018 tarihinin esas alınacağı ifade edilmişti. Bu durumun Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenleri açısından mağduriyete neden olması sebebiyle Eğitim Bir Sen Milli Eğitim Bakanlığı'na olabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için başvuruda bulundu.  

BAŞVURU METNİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER