MEMUR 2015 YILINDA DA FAKİRLEŞTİ

Memurun yaşam standartları üzerien son araştırmasını açıklayan Türkiye Kamu-Sen'e göre, aylık geliri ile gideri arasındaki fark 2015'te 86 lira artan memur ailesi, yüzde 3,9 daha fakirleşti.

MEMUR 2015 YILINDA DA FAKİRLEŞTİ
Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, aylık geliri ile gideri arasındaki fark 2015'te 86 lira artan memur ailesinin, yüzde 3,9 daha fakirleştiği savunuldu.
Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Ar-Ge Merkezinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yola çıkarak yaptığı araştırmaya yer verildi.
Buna göre geçen yıl, bir ailenin zorunlu olarak tükettiği toplam 36 çeşit gıda ürününden 22'sinin fiyatı enflasyonun üzerinde, 14'ü ise yıllık enflasyon paralelinde arttı. Gıda harcamalarının yanı sıra ısınma, sağlık, haberleşme, eğitim, kültür ile çevre ve su giderleri de enflasyonun üzerinde zamlandı.
 
EN ÇOK ZAM YEŞİL SOĞANA!
Gıda ürünleri içerisinde, 2015'te en yüksek artış yüzde 57,9 ile yeşil soğanda gerçekleşti.
Dört kişilik bir ailenin insanca yaşayabilmesi için gereken aylık en düşük harcama tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7'lik artışla 2015 Aralık ayında 4 bin 366 lira 11 kuruş oldu.
Maaşıyla dört kişilik ailesinin geçimini sağlamak zorunda olan bir memurun yapması gereken aylık harcama tutarı 2015'te 262 lira artarken, gelirindeki artış 176 lirada kaldı. Aylık geliri ile gideri arasındaki fark 2015'te 86 lira artan memur ailesi, yüzde 3,9 daha fakirleşti.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her toplu sözleşmede memurların kazanılmış haklarını kaybettiklerini savundu.
Memur ve emeklilerin her geçen gün biraz daha fakirleştiğini iddia eden Koncuk, "Ülke ekonomisi büyürken, pasta büyürken, memurun ve emeklinin pastadan aldığı pay küçülüyorsa, burada bir yanlışlık, bir adaletsizlik var demektir" ifadesini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER