MEMUR SEN DEN GÜNEY AMERİKA ÜLKELERİNDE SENDİKAL TEMASLAR

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen beraberindeki Dış İlişkiler heyetiyle birlikte Güney Amerika ülkelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarda bulundu.

MEMUR SEN DEN GÜNEY AMERİKA ÜLKELERİNDE SENDİKAL TEMASLAR
Memur-Sen Konfederasyonu yurtdışındaki faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Son olarak Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Güney Amerika seyahati kapsamında Arjantin, Uruguay ve Brezilya'da sendikal temaslarda bulundu. Esen gidilen ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarını 3-5 Mayıs'ta uluslararası temsilcilerin katılımıyla yapılacak olan, "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"ne davet etti.
 
 
Heyet, Arjantin'de Kongreye Katıldı
İlk olarak heyet, Arjantin başkenti Buenos Aires’e gitti. Heyet  500 bin üyesi olan Arjantin Bağımsız İsçiler Konfederasyonu (CTA-A) tarafından Mar del Plata’da düzenlenen “İstihdamın geleceği ve sendikaların aşması gereken zorluklar” konulu seminere  katıldı. 
 
Seminerde konuşan Esen, “Sendikacılığın da bir evrensel bir dili var. Emek ortak bir dil, dünyanın her tarafında geçerli bir ortak konuşma şekli. Bizi bir araya getiren şey aslında aynı mücadeleyi veriyor olmamızdır” dedi.
 
“Sendikalar olarak uluslararası dayanışmayı artıran yeni işbirlikleri yapmamız zaruridir” diyen Esen, “Bu işbirliklerini yaparken bizim temel bir takım ilkelerimiz olduğunu buradan ifade etmek isterim. Sendikal dayanışmaya, ülkeler arasındaki güçlü olanın zayıf olana baskısı yerine, karşılıklı dayanışma ve işbirliği çerçevesinde eşit bir ilişki olarak bakıyoruz. Memur-Sen olarak sendikal ilişkilerde önde olmak yerine yan yana yürümek ve tecrübelerimizi paylaşmak ana ilkemizdir” diye konuştu.
 
Daha sonra ise “Birleşmeye Doğru” başlığı altında gerçekleşen CTA-A’nın kongresine katılım sağlandı.
 
Kongre sonucunda Başkanlığa tekrar seçilen Pablo Micheli’ye Esen, hediye takdim etti.
 
Uruguay Ziyaretleri
Esen ve beraberindeki heyet, 300 bin üyesi bulunan Uruguay Çalışanlar Sendikaları Konfederasyonu (PIT–CNT) Konfederasyonunun Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
 
Burada, PIT-CNT’nin Dış İlişkiler Sekreteri ve aynı zamanda CCSCS (Güney Amerika Sendika Konfederasyonları Koordinatörlüğü) Genel Sekreteri olan Fernando Gambera ile biraraya gelinerek fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Heyet burada Memur-Sen hakkında Gambera'ya bilgi vererek, emek ve sendikal mücadelesinin de ana hatlarını anlattı.
 
Brezilya'da Temaslar
2 milyon üyesi olan Brezilya Çalışanlar Genel Konfederasyonu (UGT) Genel Merkezi'ne gidildi. Burada görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu toplantı esnasında Türkiye ve Brezilya’nın siyasi ve sosyal gündemlerinden bahsedildi. 
 
Memur-Sen–UGT arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda ve "2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" hakkında UGT’nin, öncülüğünden bahsedildi.
 
Memur-Sen Heyeti gidilen bu ülkelerde temsilcileri, 3-5 Mayıs'ta uluslararası temsilcilerin katılımıyla yapılacak olan, "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"ne de davet etti.
 
Gidilen ülkelerde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen'e, Memur-Sen Dış İlişkiler Koordinatörü Osman Timurtaş ve Dış İlişkiler Uzmanı Nihat Aksen eşlik etti.
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER