Memur-Sen Hükümetin Zam Teklifini Reddetti

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında milyonlarca kamu görevlisini ilgilendiren görüşme bugün gerçekleşti. Yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, Kamu İşveren Heyetinin sunduğu %3,5+%3 ve %3+%2,5 oransal zam teklifini kabul etmedi.

Memur-Sen Hükümetin Zam Teklifini Reddetti

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği görüşme bugün gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede Kamu İşveren Heyeti adına konuşan ve merakla beklenen zam teklifini açıklayan Zehra Zümrüt Selçuk, Maaşlarda 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ay yüzde 3, 2021'in ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayda yüzde 2,5 artış yapılmasını ve her altı aylık dönem sonunda gerçekleşen enflasyon oranının, o altı aylık dönemde yapılan artış oranını aşması halinde aradaki farkın bir sonraki altı aylık dönemin başlangıcından itibaren, kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerine yansıtılmasını teklif ediyoruz.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Bakan Selçuk’un hemen ardından söz alarak “Sayın Bakan biz sizden makul bir teklif bekliyorduk ama bu teklif malul bir teklif. Bu teklifi biz yok sayıyoruz” diyerek masadan kalktı. Masada oturan Sendika Genel Başkanları da Yalçın’la birlikte salonu terk ettiler.

Yeni Bir Teklif Bekliyoruz

Daha sonra kameralar karşısına geçen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, zam teklifine ilişkin ilk değerlendirmelerini paylaştı. Yalçın, teklifin kabul edilebilir olmadığını ifade ederek “Bu teklifte büyüyen ekonomi yok, güçlü Türkiye yok, sosyal hukuk devleti yok.

Gecikme faizine yüzde 25 zam yapıldı, elektrik ve doğalgaza zam yapıldı oranı söylemeye bile gerek yok. Memur ve emeklilerin giderlerindeki fiyatlar arttı. Bunu bütün çalışan kesim olarak hissediyoruz.

Sunulan teklifin cılız olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bu rakamlar ne gerçekçi ne de yeterli. Yeni ekonomik planla dengelemeden bahsedildi dengeleme süreci hedeflenmişti.

Siyasi irade bu dengelemeyi sağlıyoruz diyor. Bize getirilen teklif kamu görevlilerinin bütçesinde bir dengeleme içermiyor. Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz. Sayın bakan bütçe gerçeği dedi. Bu teklif ne bütçe gerçeği ile ne de ülke gerçeği ile uyuşmuyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER