MEMUR-SEN SURİYE'DEKİ MAZLUMLARA EL UZATTI

MEMUR-SEN SURİYE'DEKİ MAZLUMLARA EL UZATTI

Memur-Sen ve Hak-İş konfederasyonları, savaş mağduru Suriye halkı için yardım kampanyası başlattı. Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan yardım kampanyasına, Kimse Yok Mu, Yardımeli, İHH, Cansuyu ve Deniz Feneri gibi dernekler de destek verdi.

Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın bildirisini okuyan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Suriye’de yaşanan insanlık dramının biran önce son bulması için Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer devletlerin daha çok inisiyatif almaları gerektiğini söyledi. Yardımların savaş mağdurlarına sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için BM’nin gözetiminde bir güvenlik koridorunun açılmasını beklediklerini ifade eden Gündoğdu, Memur-Sen olarak ilk etapta 130 bin TL’lik bir yardım yapacaklarını kaydetti.

Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu etkisi altına alan ‘Arap Baharı’yla birlikte söz konusu coğrafyalarda ciddi dönüşümlerin yaşandığını belirten Gündoğdu, “Bölgedeki diktatörlere ve onların zulme varan uygulamalarına başkaldırı olarak Tunus’ta başlayan süreç daha sonra Mısır, Libya, Yemen, Cezayir, Ürdün ve Suriye gibi ülkelere sıçradı. Birçok ülkede diktatörlerin tasfiyesiyle sonuçlanan süreç, Suriye’de tam bir insanlık trajedisine dönüşmüştür” dedi.

Beşşar Esed’in halkın taleplerine kulaklarını tıkaması ve diktatörlüğünü sürdürme ısrarının ülke insanı için büyük bir felakete sebep olduğunu söyleyen Gündoğdu, bu felaketin tüm insanlığın gözleri önünde şiddetini artırarak devam ettiğine dikkat çekti. Suriye’de 10 milyon insanın açlık ve barınma sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Ahmet Gündoğdu, şöyle devam etti:

“20 aydır devam eden iç savaşta Esed; 2 bin 148’i çocuk yaklaşık 50 bin sivili katletti. 250 bin kişi yaralandı, 400 bin kişi tutuklandı ve 100 bin kişi de kayıp. Suriye’de ölenler yalnızca kadınlar, çocuklar, gençler ya da yaşlılar değildir. Onlarla birlikte, o zulme sessiz kalan insanlık vicdanı da, insanlık onuru da ölmeye yüz tutmuştur.”
Uluslararası kamuoyunun bu katliama bir an önce ‘dur’ demesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, akan kanın durması için inisiyatif alınması çağrısında bulundu.

Memur-Sen ve Hak-İş olarak Suriye halkına el uzatmak için biraraya geldiklerini ifade eden Gündoğdu, daha önce Pakistan, Somali, Filistin ve Arakan Müslümanları için düzenledikleri yardım kampanyalarına işaret etti.

Misyonları gereği birçok ortak çalışmaya imza atan Memur-Sen ve Hak-İş ailelerine bugün yine bir iş düştüğünü kaydeden Gündoğdu, “‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyen bir medeniyetin savunucuları olarak Suriye’deki kardeşlerimizin, komşularımızın içinde bulundukları trajediye göz yumamayız. Daha önce Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı, bu zulmün biran önce durması gerektiğini defaatle deklare ettik. Şimdi maddi yardımlarımızla da Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Bugün burada Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonları olarak yardım kampanyamızı başlatıyoruz. Büyük Memur-Sen ve Hak-İş ailelerinin tüm fertlerinin bu kampanyaya karınca kararınca katkıda bulunacağına ve Suriyeli kardeşlerimizin içinden geçtiği bu zor süreci bir an önce atlatması için her türlü çabayı göstereceğine olan inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

Suriye’de Yaşananlara Duyarsız Kalamazdık
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Suriye’de yaşananlara dikkat çekmek için sivil toplum kuruluşları olarak biraraya geldiklerini belirterek, Suriye gibi, hem kültürel hem de tarihsel bağlarının bulunduğu kardeş bir ülkede yaşananlara duyarsız kalamayacaklarını vurguladı.

“Biz mazlumun diline ve rengine bakmaksızın yardımına koşmak ve yaralarını sarmak zorundayız” diyen Arslan, şunları söyledi: “Eğer Somali’de bir sorun varsa, oraya koşuyoruz. Haiti’de bir ihtiyaç varsa, oraya gidiyoruz. Bosna’da bir katliam varsa, onların sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bugün yanı başımızda yanan ateşi söndürmek için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda sınırın ötesine ulaşmamız gerekiyor. Bazı sivil toplum örgütlerinin Suriye’ye ulaştığını biliyoruz. Ancak Türkiye kamuoyunu da bilgilendirmemiz gerekiyor.”

Arslan, konfederasyon olarak yardım kampanyasını 100 bin TL ile başlattıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan yardım kuruluşlarının temsilcileri, Suriye’deki son durum hakkında bilgi verdi. Kendilerine ulaştırılan yardımları Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırdıklarını belirten dernek temsilcileri, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklediklerini dile getirirken, Suriye’de yaşananlara dikkat çekmek için Memur-Sen ve Hak-İş’in gösterdiği duyarlılıktan da dolayı iki konfederasyona teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER